ISCELJENJE I ČUDA SE DOGAĐAJU: Recite svom telu ove 2 lekovite reči!
Foto: Profimedia

Savet

ISCELJENJE I ČUDA SE DOGAĐAJU: Recite svom telu ove 2 lekovite reči!

Žena -

I stručnjaci su počeli da priznaju ono što su šamani, isceljitelji i duhovni učitelji znali milenijumima. Istraživači poput Brusa Liptona, pokazali su da naše misli, svesno ili nesvesno, imaju dubok uticaj na naše telo - na ćelijskom nivou i na samu našu DNK.

Vreme je pokazalo da negativan govor i negativna verovanja negativno utiču na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, vredi i obrnuto. Kada živimo u bezuslovnoj, istinskoj ljubavi - čuda se događaju.

Uzmimo priču o ženi koja boluje od raka u IV fazi. Njeno telo je opustošeno od konvencionalnih terapija - izgubila je kosu i jako smršala, naglo je ostarila, pa je osećala veliku bol. Ona je u suštini umirala. Kasno jedne noći, dok je stajala ispred ogledala, gledajući svoje ispijeno telo, osetila je neverovatno, svesrdno saosećanje prema sebi.

Počela je s ljubavlju razgovarati sa svojim telom, kao što bi razgovarala s malim, uplašenim detetom, govoreći mu koliko ga voli. Takođe je izrazila žaljenje što nije ranije pokazala svom telu istinsku ljubav i poštovanje. Njen razgovor je trajao neko vreme.

Otišla je u krevet osećajući mir i zadovoljstvo koje nije osetila godinama. Danas govori kako je to bio početak njenog zapanjujućeg oporavka.

Svaka misao je važna

Mi obično ne obraćamo mnogo pažnje na misli koje nam se vrte po glavi - što je velika greška. Evo zašto.

egativan govor koji zuji u pozadini našeg mozga - naše ćelije slušaju 24 sata/7 dana u nedelji. Kao što Ian Brovn ističe u "Korisne stvari koje trebamo govoriti našim ćelijama": "Ćelije gomilaju emocije, misli i ranija iskustava - i sve to čuvaju dok im ne kažemo da otpuste."

No, dobra vest je da naše ćelije apsorbuju i mile, ohrabrujuće, pozitivne misli i reči. Još se sećam Tibetanske poslovice koja kaže da se Svaka misao - Sve do 01:00 - broji. U to vreme sam mislio: "Da, kako da ne!" Sada znam bolje. Čak i naučnici shvataju da se DNK može reprogramirati rečima i frekvencijama.

Umesto da bezglavo bombardiramo naše ćelije nekorisnim mislima i uverenjima, možemo se početi isceljivati prvo spoznajom da nismo samo mozak koji je podržan od strane nekonzistentnog tela - nesretna orijentacija u većini zapadnih društava danas. Mi smo zapravo vrlo inteligentan sistem u kojem svaki deo ima svoju jedinstvenu svest koja doprinosi celini.

Pozitivan govor telu za ozdravljenje

Medicinska intuitivna savetnica Karolina Mis seća se vremena kad je dobila snažne "poruke" tuge i zbunjenosti iz jetre klijenta. Kada je Karolina upitala ženu o tome, klijentkinja je priznala da je gajila ljutnju prema svojoj jetri jer nije funkcionisala kako treba. Isto važi i za svaki organ i ćeliju u telu - svi slušaju (i odgovaraju) na naše misli.

Kada jednom shvatimo tu neverovatnu međuzavisnost u nama, možemo razviti ljubav i odnos pun poštovanja sa našim telom, organima i ćelijama. Stišavanje uma kroz meditaciju i slušanje našeg tela je dobar prvi korak. Bićete iznenađeni informacijama koje poput mehurića izlaze na površinu.

Tada ćemo našem dragom telu (bolesnom organu) moći reći naglas dve jednostavne reči s iskrenom namerom: Volim te.

Neki počinju sa specifičnim problematičnim područjem, drugi umataju celo telo lekovitim rečima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track