DEVOJKE, OBAVEZNA LEKCIJA ZA VAS: 4 razloga zbog kojih ćete odmah skinuti šminku!
Foto: Profimedia

Razmislite

DEVOJKE, OBAVEZNA LEKCIJA ZA VAS: 4 razloga zbog kojih ćete odmah skinuti šminku!

Žena -

Mejk ap svakako daje ženama mnogo više samopouzdanja, ali nema ništa lepše i seksi od prirodnog izgleda lica.

Dajte koži bar nekoliko dana nedeljno da diše i pokušajte da nosite svoj prirodan izgled. Ovo su 4 smela razloga da prestanete da nosite šminku:

1. Vaša koža će vam biti zahvalna

Većina makeup proizvoda sadrži štetne i toksične materije koje se odmah apsorbuju u kožu. Kozmetički proizvodi sadrže propilen glikol, natrijum benzoat, parabene i kancerogene supstance koje izazivaju alergijske reakcije.Ako želite da imate blistavu kožu bez mrlja, morate da prestanete da je pokrivate tonom šminke. Ako stalno nosite šminku, ona će skliznuti u pore i uvećati ih, što će na kraju dovesti do mrlja na licu i akni.

2. Imaćete više slobodnog vremena

Prosečna žena primenjuje čak 17 kozmetičkih proizvoda pre nego što napusti kuću. Za primenu svih tih proizvoda potrebno vam je 1 sat dnevno! Jedna studija pokazuje da prosečna žena provede 474 dana svog života u šminkanju! Prestanite da se šminkate i imaćete jedan sat dnevno da radite šta god želite.

3. Vi ćete naučiti da volite svoje nedostatke

Prihvatanje svojih nedostataka je jedan od najvećih izazova sa kojima se suočava svaka žena. Prvi dan kada prestanete da nosite šminku, osetićete se “gole”. Biće vam možda malo neprijatno što svi mogu da vide vaše pege i bubuljice. Naučićete da zaista prihvatate svoje nedostatke i da volite svoje lice, sa svim svojim manama i jedinstvenim karakteristikama.

4. Imaćete više samopouzdanja

Istina je da primena senke za oči i maskare neće povećati vaše samopouzdanje i samopoštovanje. Fokusirajte se da volite svoju prirodnu sebe. Jednom kada naučite da prihvatate baš onako kako izgledate, vaše samopouzdanje će poleteti uvis. Vaše samopouzdanje ne zavisi od šminke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track