TUŽNA ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE POBEGLA U ŠVAJCARSKU Devojke, ne prodajte se za nečiju mesečnu platu
Foto: Profimedia

Trbuhom za kruhom

TUŽNA ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE POBEGLA U ŠVAJCARSKU Devojke, ne prodajte se za nečiju mesečnu platu

Žena -

U potrazi za boljim životom, ostavila je sve što ima u Srbiji. Bolji život je konačno tu, a sreća? Zašto ne savetuje nikome da juri trbuhom za kruhom pročitajte u ispovesti jedne dame.

Imam 30 godina, u novembru punim 31. Udata sam za coveka koji je od mene stariji 40 godina.

Sve je to počelo od bega od sirotinje. Upoznala sam ga prilikom čuvanja dece u Švajcarskoj....

Nisam ja ni ružna, ni glupa, ni... Imam završen fakultet. Završila sam ga magistraturom, dok je to još bilo ostalo od školskog sistema Srbije.

Otprilike kada je titula "Magistar" u našoj zemlji prestala da važi, ja sam skupila onoliko prtljaga koliko je moglo da stane u malu torbu, koju sam te nedelje kupila kod Kineza za 300 dinara.

Žena koja me čekala me čudno pogledala kada je shvatila da je to sve što imam. U toj torbi je bilo svo moje bogatstvo.

Kada se sada osvrnem iza sebe, vidim da sam pobegla od svega što volim, da sam se "spasila" od svega za čime sada patim. Brojim dane kada ću u Srbiju. Kada odem u rodnu kuću zagrlim sve što mi je godinama bolo oči. Čovek za koga sam se udala me obožava, umro bi na moj znak, bukvalno!

Pomogao mi je oko kredita moje majke, oko dugova za struju u očevoj kuci (naravno da sam dete razvedenih roditelja), oko dedine sahrane, bratu za ovo i ono... Vidite, ja sam zbog svega gore navedenog otisla u Švajcarsku da sa prvog drveta naberem lovu za sve to. To drvo sam našla odmah... ima 40 godina vise od mene. Jeste on super, inteligencija, stav, maniri, visok , zgodan, ali STAR.

Sve da se skupi pomogao mi je sa oko 5.000 evra. Sve ovo posle je bilo moje iživljavanje jer je mogao da spreči moj slom i zato sto mi se moglo.

Ja sam prodala sebe za pet hiljada evra.

Dotle je doslo u Srbiji. Nisam sam ja jedina koja je magistar, plus ja sam mnooogo privlačna i test kaze da je moj IQ veoma visok. Ja sam pala pod pritiskom sa 25, a pritisak stanja u Srbiji trpela sam sa prvim počecima kognitivnih mogućnosti do tada, eto. Mnogo je tih devojaka sa jednakim i većim kvalitetima dole. To dole je sada već "kod vas u Srbiji" jer sam se udala u međuvremenu, a meni se srce kida. A kakva je svadba bila... a sto mi je "Cavalli" tašna bila...

Bez obzira na celu situaciju u tom delu bivše Jugoslavije, bez obzira što su vam možda i roditelji razvedeni, devojke, molim izdržite!!! Kajaćete se ako uradite kao ja. Ja želim i da se vratim, pa cak i godine da vratim. Ne prodajte se za nešto što je nekome mesečna plata.

Ja samo igrom sreće nisam tamo neka javna elitna sponzoruša, koje čak i ja mogu u ovom kontekstu da pomenem.

Izdržite dok dođe onaj pravi. Ne dajte sebe lako. Ne dozvolite da stradate ni zbog bližnjih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track