(FOTO) NA ROĐENJU NISU IMALI NI 1 KG: Lekari nisu davali dobre prognoze, ali desilo se pravo čudo
Foto: Printskrin/Fejsbuk

Mali borci

(FOTO) NA ROĐENJU NISU IMALI NI 1 KG: Lekari nisu davali dobre prognoze, ali desilo se pravo čudo

Žena -

Bebicama Kendens i Džeksonu Muru lekari nisu davali nikakve šanse, ali na svu sreću desilo se čudo.

Džordan i Met Mur iz Portlanda venčali su se 2005. godine a kao i većina parova želeli su da dobiju sete.S obzirom na to da nisu mogli da dobiju dete prirodnim putem, usvojili su embrione.

U Americi godišnje ostane oko 650.000 oplođenih jajnih ćelija nakon vantelesnih oplodnji. Tada se biraju oplođene jajne ćelije koje imaju najviše izgleda za preživljavanje, a one slabije se odstranjuju. Džordan i Met su odlučili za slabije ćelije.

"Želeli smo da podarimo nekom detetu dom, i rešili smo da, kada je već takva situacija, gledamo da usvojimo dete koje ima najmanje šanse", rekao je ovaj par. Njihova prijateljica Holi Mentesana u aprilu pristala da bude surogat majka, a sedam embriona su usvojili od anonimne porodice.

Trudnoća je išla po pravilima, a u 23. nedelji trudnoće Holi je počela da se žali na bolove.

Sumnjali su na upalu bešike, pa je Holi odvedena u bolnicu i tada su doživele šok. Holi je bila otvorena 10 centimetara, zbog čega su hitno morali da izvedu carki rez.

"Lekar me je pogledao i rekao da bebe upravo dolaze na svet i da neće preživeti budući da imaju svega 23 nedelje. Nisam htela da verujem u to nakon 10 godina borbe za dete, ali sam se pripremila za najgore", ispričala je Džordan.

Lekari su roditeljima dali dve opcije: oživljavanje i stavljanje na aparate ili nega koja se daje pacijentima sa neizlečivom bolešću, koja poboljšava kvalitet života, ali ga zato skraćuje. Oni su se odlučili za drugu opciju.

"Znala sam da su šanse male, ali nisam mogla da se odreknem svojih čudesnih blizanaca. Sada već slavimo prvi rođendan", ispričala je Džordan

(dailymail.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track