ŽENE POTVRDILE: Ovo je najvažnija osobina koju imaju svi najpoželjniji muškarci!
Foto: Profimedia

Da li je posedujete?

ŽENE POTVRDILE: Ovo je najvažnija osobina koju imaju svi najpoželjniji muškarci!

Žena -

Istraživanje je objasnilo je kakve muškarce preferiraju žene i koja je ključna osobina presudila u korist takvih rezultata.

Nije neuobičajena pojava da su neki muškarci prosečnog izgleda, ali visokog samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, a postoji i objašnjenje za taj fenomen. Studija objavljena u psihološkom časopisu Psychological Science otkriva kako su muškarci prosečnog fizičkog izgleda i zavidnog samopouzdanja poželjniji kod ženskog pola nego oni koji su fizički privlačniji.

U istraživanju je učestovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili deo eksperimenta u obliku brzinskih spojeva. Svaki učesnik proveo je tri minuta razgovorajaći s drugim, a rezultati su pokazali da su muškarci koji veruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji.

Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je takođe pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvereniju decu.

Zaključak je jasan, a sada i potvrđeno: žene preferiraju samouverene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima lepote.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track