SUZE KOJE SU RASTUŽILE HILJADE Razdvojeni posle 62 GODINE, a onda je unuka uradila nešto NEVEROVATNO
Foto: Printskrin/Jutjub

Priča koja topi i najledenija srca

SUZE KOJE SU RASTUŽILE HILJADE Razdvojeni posle 62 GODINE, a onda je unuka uradila nešto NEVEROVATNO

Žena -

Fotografija rastanka starijeg bračnog para nakon 62 godine zajedničkog života izazvala je reakcije na internetu i društvenim mrežama. Mnogi su plakali zajedno s njima.

Fotografija rastanka Anite (81) i Volframa (83) iz Kanade, koje su nakon 62 godine zajedničkog života preselili u različite domove za starije, izazvala je reakcije na internetu i društvenim mrežama. Njihove suze zbog rastanka ganule su mnoge. Bilo je to u avgustu kada mu je ona došla u posetu. Tada su bili prisilno razdvojeni već nekoliko meseci. Naime, Volfram koji pati od demencije i srčanih problema, smešten je letos u specijalizovanu ustanovu u kojoj nije odmah bilo mesta za Anitu. Iako mu je ona sa porodicom dolazila gotovo svaki dan i smeštaj je bio dobar, svaki rastanak slamao im je srce. Bili su razdvojeni dugih osam meseci. Čovek koji je snimio fotografiju i objavio na Fejsbuku i rekao kako je to najtužnija fotografija koju je ikada u životu snimio. Neutešno su plakali.

No ova priča ima srećan završetak. Njihova unuka Ešli ovih dana je objavila snimak njihova ponovnog, konačnog susreta. Sreća na njihovim licima bez previše reči pokazuje pravu snagu ljubavi i predanosti. Unuka je strahovala kako će ih razdvojeni život ubiti jer su bili prepuni tuge i stresa. Volfram se preselio u dom u kojem je smeštena njegova voljena žena. Par se nije prestajao smejati, ljubiti i grliti. Delovali su kao mala deca.

"Sad napokon mogu poslednje godine svojih života provesti pod istim krovom. Neizmerno smo zahvalni svima koji su pomogli da se to ostvari. Baka i deda su mi rekli da zahvalim svim ljudima na svetu koje je njihova priča dirnula. Zdravstvene službe će pokušati spojiti i druge parove koji su razdvojeni tokom smeštanja u straračke domove, i to što je pre moguće. Sad su imali priliku videtu kako razdvajanje utiče na ljude koji su ceo život proveli zajedno", rekla je njihova unuka Ešli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track