(VIDEO) Ovi muškarci lakiraju nokte! Ali razlog je vrlo TUŽAN i POTRESAN!
Foto: Printskrin

Ne sudite

(VIDEO) Ovi muškarci lakiraju nokte! Ali razlog je vrlo TUŽAN i POTRESAN!

Žena -

Ako na putu ugledate muškarca s jednim nalakiranim noktom, nemojte odmah da pomislite da nije normalan.

To je novi trend koji sve više uzima maha, a značenje je zapravo vrlo potresno.

Trend je započeo u Australiji, a sasvim slučajno ga je pokrenuo Eliot Kostelo, aktivista organizacije koja pomaže siromašnim ljudima po svetu, nakon povratka s putovanja po Kambdži.

Tamo je sreo devojčicu Teu s kojom se sprijateljio. Radili su svakakve stvari zajedno koje je devojčica poželela, a jedna od njih bila je i lakiranje noktiju. On bi njoj nalakirao sve nokte, a ona njemu jedan. Malo po malo Eliot je saznao sve više detalja iz njenog teškog života punog gladi i nemaštine. Strašno ga je potreslo kada mu je ispričala da je bila seksualno zlostavljana. Bližio se trenutak njihovog rastanka pa je obećao devojčici da će nokat koji mu je nalakirala ostaviti takvim kako bi ga to sećalo na nju i bol koju je prošla.

Potresno iskustvo dalo mu je ideju kako da ukaže na surovu stvarnost - da je jedno od petoro dece u svetu žrtva seksualnog nasilja. Pokrenuo je akciju "Polished man" kojom motiviše muškarce da nalakiraju jedan nokat na rukama i drže ga takvim nedelju dana.

Ovaj trend proširio se kao vatra. Sve više muškaraca na ovaj način ukazuje na strašne stvari koje se događaju deci. Nalakiraju jedan nokat, fotografišu se i to objave na društvenim mrežama.

"U 96 odsto slučajeva seksualni zlostavljači dece su muškarci. Nalakirani nokti neće umanjiti svakodnevnu tugu koju ta deca osećaju i strahove koje proživljavaju, ali možda pokrenu neke stvari, možda se uloži novac u projekte kojima bi se nekako pomoglo toj deci. Ova akcija je podrška i sećanje na one čiji glas niko ne čuje", objasnio je Eliot.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track