DA LI VAM LAK KRATKO TRAJE? 6 GREŠAKA koje činite prilikom mazanja noktiju!
Foto: Profimedia

SLEDEĆI PUT URADITE DRUGAČIJE

DA LI VAM LAK KRATKO TRAJE? 6 GREŠAKA koje činite prilikom mazanja noktiju!

Žena -

Kako bi vaši nalakirani nokti i na nogama i na rukama izgledali besprekorno i lak trajao što duže, izbegavajte ovih šest najčešćih grešaka koje radimo kod korišćenja laka za nokte.

1. Lakirate nokte dok nisu čisti

Lak se neće dobro primiti ako su na noktima ostaci prašine, vlage, ili staroga laka. Kako biste laku omogućili da se što bolje 'prilepi', izribajte nokat starom četkicom za zube natopljenom sapunom posebno pazeći da dobro očistite uglove nokta i ispod vrha nokta gde se skuplja masnoća.
2. Ne pripremite površinu nokta
Pre lakiranja prebrišite nokte pamučnom blazinicom namočenom u aceton. Masnoća iz acetona odstraniću će eventualne ostatke krema i losiona za ruke koji su se s vremenom nakupili.3. Ne koristite bazni lak
Bezbojni bazni lak ili podlak služi kao podloga laku u boji i kada je nanesen preko baze, lak u boji bolje će se držati što znači da će i duže trajati. Podlak je mekane i lepljive strukture tako da se može širiti i skupljati te tako prilagođavati noktu.
4. Na krivi način mažete nokte
Lak nanosite u 3 uske, jednake linije, prvo namažite liniju po sredini nokta, a zatim sa svake strane. Sačekajte dva minuta pre nego što nanesete drugi sloj. Pazite da lak za nokte ne mažete u predebelom sloju jer će se tada lakše oguliti.
5. Ne završavate lakiranje s nadlakom
Lakiranje noktiju finiširajte nadlakom, ali ne onim koji se brzo suši i koji se često upotrebljava nego nadlakom koji se suši sporije jer on ostavlja čvršći zaštitni završni sloj.
6. Na pazite na njihovo održavanje
Kada perete sudove, podove i slično nosite zaštitne gumene rukavice, kao i pri bilo kojoj drugoj aktivnosti koja bi mogla da oštete lak. Svaka dva dana nanesite jedan sloj nadlaka koji se brzo suši što će produžiti trajanje laka kao i dodati sjaj. Takođe, svaki drugi dan namažite nokte i kožicu oko noktiju uljem kako bi nokti bili hidrirani.
foto Profimedia
foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track