ISPOVEST LEPE IRANKE KOJA JE PROŠLA PAKAO U rodnom gradu OSUĐENA na 40 udaraca bičem sve ZBOG MINIĆA
Foto: Printscreen/Instagram

I danas je kritikuju

ISPOVEST LEPE IRANKE KOJA JE PROŠLA PAKAO U rodnom gradu OSUĐENA na 40 udaraca bičem sve ZBOG MINIĆA

Žena -

Iranka, koja je pre skoro 20 godina u rodnom gradu bila osuđena na 40 udaraca bičem zato što se u javnosti pojavila u mini suknji, a danas živi u Americi i radi kao dizajnerka, kaže da kritika i pretnje ne prestaju.

Tala Rasi bila je žrtva mučenja i provela je pet dana u zatvoru u Iranu pošto su vladini militanti napravili raciju na jednoj privatnoj zabavi u Teheranu na kojoj je bila 1998. Tad je radila u butiku s venčanicama, ali u zatvoru je završila kao i većina ljudi koja se našla na zabavi i premda policija nije našla ni drogu ni alkohol, već samo neke VHS trake, satelitsku televiziju...

"Gledali su me kao grešnika, kriminalca i nevernicu. To nije bio prvi put da sam nosila šminku i lak za nokte, ali je bio prvi put da su me ispitivali zbog toga", rekla je Tala čiji je greh osim šminke bila i mini suknja.

Međutim, osim što je zbog toga tad dobila 40 udaraca bičem, sad je napadaju jer je u Americi pokrenula vlastitu liniju kupaćih kostima.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

Mlada uslimanka 835) kaže da stalno dobija pitanja kako može da dizajnira liniju kostima budući da njena vera osuđuju provokativno odevanje.

"Pitaju me kako se usuđujem to da radim. Kako me to osnažuje? Međutim, ne radi se o tome. Radim to jer volim kupaće kostime i to mi je najzanimljivije u modnoj industriji. Sloboda nije u tome šta ćete obući ili skinuti, već u tome da imate izbor da to učinite. Ako neko želi da nosi bikini na plažu, a neko burkinu, to je njihov izbor i ja se s tim slažem. Naravno, ako je to vaš izbor i ako je to ono što želite", rekla je Rasi.

Independent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track