ISTRAŽIVANJA DOKAZALA: Većina muževa oprostila bi PREVARU svojim ženama
Foto: Shutterstock

Stručnjaci tvrde

ISTRAŽIVANJA DOKAZALA: Većina muževa oprostila bi PREVARU svojim ženama

Žena -

Istraživači su ispitali 1.500 muškaraca koji su prevareni, od kojih je 71 posto njih izjavilo kako voli svoju ženu usprkos prevari. Čak 92 posto prevarenih muškaraca reklo je kako želi sačuvati svoj brak ili su neodlučni.

Istraživanje iz 2012. godine, pokazalo je da bi najmanje 42 posto odraslih pokušalo sačuvati vezu s partnerom koji je počinio seksualnu prevaru. Stručnjaci savetuju da, ako odlučiš oprostiti partneru prevaru, napravi sledeće (vredi i za muškarce i žene):

Dogovorite se - odredi vreme koje ćeš posvetiti vašoj vezi. Osoba koja je varala treba prekinuti svaki kontakt s osobom s kojom je prevaru počinila.

Uputi izvinjenje - bitno je da osoba koja je prevarila ponudi iskreno i ozbiljno izvinjenje i preuzme odgovornost za svoja dela. Prihvatanje izvinjenje zavisi i o ponašanju osobe koja je varala. Najvažnije je da razgovarate.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ne krivi sebe - tvoje samopouzdanje ne zavisi od partnerovog ponašanjg. Možeš biti deo rešenja, ali nikako nisi uzrok prevare.

Pokaži ljutnju - izbaci svoju ljutnju. Istraživanja su pokazala da pisanje pisma partneru pomaže, ali ga nemoj pokazati. Takođe, razgovor s prijateljima i porodicom o tom događaju može biti koristan.

Pronađi kvalitet - napravi listu pozitivnih aspekata vaše veze. Iako si tužan i ljut, razmisli o svemu lepom što vam se dogodilo, to će ti dati novi pogled na vašu vezu.

Potraži profesionalnu pomoć - situacija može biti izuzetno teška bez obzira na to koliko si jaka osoba. Terapeutski pogled može biti koristan.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(zenskikutak.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track