NOSI ODEĆU ZA LUTKE KOLIKO JE MALEN: Matju ima 7 meseci i samo 1,6 kilograma, ali je pravi HEROJ!
Foto: Facebook Printscreen

ne da se

NOSI ODEĆU ZA LUTKE KOLIKO JE MALEN: Matju ima 7 meseci i samo 1,6 kilograma, ali je pravi HEROJ!

Žena -

Matju Ridl se rodio sa sedam meseci. Imao je samo 450 grama, a nakon 98 dana na odeljenju intenzivne nege, napokon je pušten kući, s nejasnom dijagnozom.

"Najpre su nam rekli da ima mikrocefaliju, da mu je glava manja nego što bi trebala biti zbog abnormalnog razvoja mozga. Rekli su nam da mu se mozak prestao razvijati, da verovatno neće dugo živeti i da će mu kvalitet života biti nizak", ispričala je mama u intervjuu za VLKI.Nakon tri meseca stigli su rezultati novih nalaza koji su potvrdili da ovaj mali princ ima redak oblik patuljastog rasta, primordijalni dvorfizam tip 2.Matju će imati normalan život, moći će da ide u školu, da se razvija, uči, igra, samo će biti uvek malen. Sada ima oko 1,6 kilograma. Roditelji mu kupuju uglavnom odeću za lutke jer je premalen za najmanje brojeve za bebe.

Njegova majka kaže da im puno ljudi pruža podršku i deli svoja iskustva sa njima, ali da ima i onih koji postavljaju vrlo neugodna pitanja.

Ovaj predivni dečačić veliki je borac. Prošle nedelje bio je na prvoj operaciji, a uskoro ide i na drugu zbog moždanih udara i napada koje ima kao rezultat bolesti.

"Matju će biti baš kao i svi ostali. Bacaće lopte kao i ostala deca, samo ekstra malen, a nije ništa neobično biti drugačiji", istakla je njegova mama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track