(FOTO) VOLELA JE DOBAR SEKS: Imala je bezbroj ljubavnika, a zbog jednog je kupila celu ZGRADU!
Foto: Profimedia

I DANAS JE CITIRAJU

(FOTO) VOLELA JE DOBAR SEKS: Imala je bezbroj ljubavnika, a zbog jednog je kupila celu ZGRADU!

Žena -

Američka glumica, pevačica, dramaturg i scenaristkinja Mae Vest poznata je kao jedan od najosebujnijih seks simbola koje je pop kultura videla.

Kontroverzna, neverovatno talentovana i bezbroj puta citirana Mae Vest preminula je na današnji dan 1980. godine. Platinasta ikona rušila je tabue u puritanskoj Americi i pomerala granice pristojnosti i seksualnosti. Mae Vest bila je glumica, spisateljica, rediteljka, producentkinja, ljubavnica i muza te jedina žena koja je u svim filmovima u kojima je igrala pisala svoje dijaloge.

Otac joj je sagradio prvu binu u podrumu porodične kuće, a već sa pet godina debitovala je na sceni. Kaže da joj je to bila prva ljubavna afera, afera sa publikom koja će trajati čitavog njenog života. Njen prvi komad "Seks", koji je napisala, producirala, režirala i u njemu glumila, proglašen je opscenim, i nakon što je policija prekinula jednu od izvedbi uhapšena je sa ostalim kolegama glumcima.

Osuđena je na 10 dana zatvora, ali je odslužila samo osam, zbog dobrog vladanja. Upravnik zatvora joj je dozvolio da nosi svoj svileni veš, jer joj je zatvorski bio neudoban. Ubrzo nakon toga piše, režira i glumi u predstavi "The Drag". koja se bavila tematikom homoseksualnosti pa je zabranjena na Brodveju. Snimila je album sa obradama rok pesama, a "Usne" Salvadora Dalija inspirisala je upravo ona.

foto Profimedia
foto Profimedia

Miljama ispred svog vremena bila je u stavovima o ljubavi i seksu. Udavala se samo jednom, i to kad joj je bilo 17, ali je taj brak krila i usput imala bezbroj ljubavnika. Jedan od njenih ljubavnika bio je i bokserski šampion Gorilla Jones. Kada mu je uprava zgrade u kojoj je Mae Vest živela zabranila ulazak, diskriminirajući ga zbog boje kože, Mae je rešila taj problem tako što je kupila čitavu zgradu."Dobar seks je kao dobra partija bridža: ako nemaš dobrog partnera, bolje bi ti bilo da imaš dobru ruku".

Njenu karijeru obeležile su brojne kontroverze i večna borba s cenzurom, ali nikada se nije libila da kaže šta misli. I to često na vrlo duhovit način.

Na velikom platnu debitovala je relativno kasno (imala je 37 godina i to u filmu "Noć posle noći"). Ubrzo nakon toga dobila je ulogu u filmu "Uradila mu je zlo" s Carijem Grantom. Kada ga je prvi put ugledala u studiju na probnom snimanju rekla je: "Ako zna da priča, uzimam ga".

foto Profimedia
foto Profimedia

Nakon nekoliko neuspešnih projekata povukla se s filma i pojavila se na radiju, gde takođe zabranjena. Odlučila je da okuša sreću i u Las Vegasu, te tamo ima sopstveni shov u sklopu kojeg se na sceni pojavljuje okružena bodibilderima."Kad sam dobra, onda sam jako dobra. Ali kad sam loša, onda sam najbolja".

Čester Ribinski (koji je promenio ime u Paul Novak), postaO njen ljubavnik, kada je ona imala 67, a on 37 godina. Rvač i bivši mister Kalifornije, postaje njen verni pratilac i ostaje uz Mae sve do njene smrti 22. novembra 1980. godine.

foto Profimedia
foto Profimedia

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track