Najnovije vesti

SMRŠAJTE LAKO IAKO SEDITE CEO DAN: 7 saveta koja će vam promeniti život!
Foto: Profimedia

Nikad lakše

SMRŠAJTE LAKO IAKO SEDITE CEO DAN: 7 saveta koja će vam promeniti život!

Žena

Zbog posla morate da sedite duži vremenski period, a uz to imate problema sa viškom kilograma. Ne morate se više brinuti jer postoje jednostavni načini da se rešite tog problema...

Kako sve više živimo sedentarnim načinom života, što zbog posla i obaveza koje moramo odraditi na kompjuteru, što zbog navike da budemo na društvenim mrežama ili da čitamo nešto preko interneta, sve više ljudi ima problem sa viškom kilograma, ali i bolovima u leđima.

U ovom tekstu ćemo se baviti rešavanjem problema sa viškom kilograma uz pomoć jednostavnih saveta koje možete primeniti u svoju svakodnevnu rutinu.

1. Grickalice + belančevine

Sigurno vam se često desi da vam se nešto prijede, iako ste skoro jeli. Ako ne možete da odolite toj želji, najbolje je da pojedete neku voćku ili keks u kombinaciji sa namirnicama koje su bogate belančevinama. Na tak način ćete sprečiti nagli porast i pad šećera u krvi, što zna da izazove i nagli pad energije. Orašasto povrće, kikiriki puter, tvrdo kuvno jaje i semenke su neke od takvih namirnica koje se preporučuju za konzumiranje između glavnih obroka.

2. U blizini uvek imaje nešto zdravo za grickanje

Kada u vidokrugu imamo hranu (bilo koju) mi ćemo je jesti, bez obzira da li smo zaista gladni ili ne. Nekad se to dešava i nesvesno, ali i iz dosade. Zato je najbolje da na svom radnom stolu, na polici pored ili komodi koja je blizu vas držite zdrave namirnice koje neće izazvati gojenje, a koje će vas malom količinom zasititi. Suvo voće, kokice i čaj su najbolji primeri takvih namirnica.

3. Povremeno stajanje

Iako će vam zvučati čudno, povremeno stajanje može biti vrlo korisno. Kada stojimo trošimo čak 9 kalorija više nego kada sedimo. Uz to, možete protegnuti noge, ispraviti kičmu...

4. Fizička aktivnost

Fizička aktivnost s epodrazumeva, jer bez nje ne možete ništa da uradite. Izdvojite makar pola sata dnevno za rađenje klasičnih vežbi koje će aktivirati mišiće i održavati ih uvek spremnim. Zamenite gledanje televizora i surfovanje po internetu sa ovom zdravom zanimacijom, ili gledajte seriju i radite vežbe.

5. Unapred pripremljeni obrok

Umesto da kupujete gotovou hranu, u kojoj ne znate kako se šta spremilo niti koliko je ulja iskorišćeno, najbolje je da ručak spremite kod kuće i ponesete ga sa sobom. Napravite jednostavnu salatu sa komadima mesa ili pravi ručak, samo u manjoj porciji.

6. Koristite stepenice

Zamenite korišćenje lifta sa stepenicama. Ovo će biti odlično i ako nemate onih pola sata za vežbanje. Spuštajte se i penjite se stepenicama kad god možete. To že biti odličan kardio trening koji će ubrzati otkucaje vašeg srca, istrošiti kalorije i zategnuti vam mišiće.

7. Pijte što više vode

Voda je jako bitna, ne samo zbog mršavljenja, već i zbog samog zdravlja. Na 25kg ide jedan litar vode, pa ako imate npr. 65kg, treba da popijete malo više od 2,5 litra vode. Ponekad glad možete zameniti sa dehidriranošću, pa zato više jedete nego što bi trebalo. Takođe, unošenjem dovoljne količine vode u organizam ćete popraviti izgled vaše kože, kose, noktiju, a pored toga ćete izbaciti i višak tečnosti, pa će vam i stomak izgledati manje.

(zenskimagazin.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...