SAVET: Rešite se stvari koje bez potrebe gomilate
Foto: Shutterstock

Sve ima rok trajanja

SAVET: Rešite se stvari koje bez potrebe gomilate

Žena -

Drage domaćice, ne budite lenje i napravite u kuhinji mesta za sitnice koje su korisne a nisu štetne po zdravlje ukućana

Približava se vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada ćete sigurno provoditi više vremena u kuhinji praveći kolače i razna jela, pa bi bilo poželjno da izdvojite malo vremena da eliminišete sav dotrajali kuhinjski pribor koji može biti štetan po vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice.1. Plastične posude koje su promenile bojuAko primetite da su plastične posudice u kojima na posao nosite ručak promenile boju i oblik, odnosno da imaju mrlje koje ne možete da uklonite pranjem, a uz to su i prilično stare, to znači da su već dale svoj maksimum i da je krajnje vreme da ih bacite.

2. Okrnjeno ili napuklo posuđe

Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na okrnjeni deo možete poseći dok perete sudove, a te pukotine su idealne za nakupljanje prljavštine i bakterija. Zato ga bez razmišljanja bacite.3. Komadići aluminijumske folijeČuvate male komade aluminijumske folije misleći da će vam nekada za nešto zatrebati? Verujte, oni nikada neće biti dovoljno veliki ni za šta, zato ih slobodno bacite.4. Zarđale tepsije za mafine i kolačeU tepsijama u kojima se stvorila rđa vaši mafini se neće lepo ispeći već će poprimiti ustajali miris i ukus izgorelog.

5. Pocrnele varjače i drugo drveno posuđe

Izgoreo drveni kuhinjski pribor ili se po njemu nahvatala buđ, o čemu god da se radi, s vremena na vreme treba uložiti novac u čist drveni pribor. On bar nije skup.6. Sve ono čemu je istekao rok trajanjaU svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, zamrzivač, police i fioke i izbacite nepoželjne „stanare“ koji mogu biti uzročnici sitnih mušica i ostalih buba kojima u kuhinji definitivno nije mesto.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track