MALI PRAZNIČNI TRIKOVI: Više uživajte, a manje čistite
Foto: Shutterstock

Nije loše znati

MALI PRAZNIČNI TRIKOVI: Više uživajte, a manje čistite

Žena -

Ovi praktični saveti pomoći će vam da jelka ostane što duže sveža, a prostor oko nje uredan

Praznici nam stižu i uveliko je vreme za kićenje jelke, ali nakon nekog vremena sve nas počinje da nervira prašina i prljavština koja se oko nje stvara.

Zato vam donosimo nekoliko dobrih saveta koji će vam pomoći da čišćenje svedete na minimum i da ne morate svakog dana da drugujete sa metlom, krpom i usisivačem.Lak za kosu sprečava opadanje iglicaPrirodna jelka daje posebni čar novogodišnjoj atmosferi, ali iglice koje neprestano padaju mogle bi ubrzo da počnu da vas nerviraju. Zbog toga je najbolje da uzmete drvo s busenom, koje posle slavlja možete da zasadite. Međutim, ako je drvo posečeno, grane će vrlo brzo početi da se suše i da s njih otpadaju iglice, kojih će po kući biti na sve strane. Da se to ne bi dešavalo, pomoći će vam lak za kosu kojim treba poprskati grane.

Udaljite jelku od radijatora... Što je drvo bliže izvoru toplote, brže se suši pa i iglice više otpadaju
Udaljite jelku od radijatora... Što je drvo bliže izvoru toplote, brže se suši pa i iglice više otpadaju

Odmaknite jelku od izvora toplote

Prirodnu jelku je najbolje držati što dalje od radijatora jer toplota isušuje drvo, zbog čega ono brže propada i ubrzava se opadanje iglica. Zato je poželjno da u njenoj blizini držite ovlaživač vazduha.Prašinu sa ukrasa najbolje čisti praškoUkoliko imate plastičnu jelku koju tek treba da okitite, prethodno je dobro očistite od prašine. To ćete uraditi tako što ćete na cev usisivača staviti staru najlon čarapu (pričvrstite je gumicom) i njom lagano prelazite po granama. Takođe, poželjno je i da svaku granu nežno prebrišete vlažnom krpom. A prašinu s ukrasnih kuglica s vremena na vreme nežno skinite praškom.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track