Sastojci: 450 g mlevenog keksa, 250 g mlevenih oraha, 1,5 kg banana, 4 žumanceta, 250 g šećera u prahu, 250 g putera, 100 g čokolade za kuvanje, 3 dl slatke pavlake, 3 dl soka od narandže i sok od jednog limuna.
Priprema:
1. Meveni keks preliti sokom od narandže i dobro izmešati.2. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.3. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.4. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.5. U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.6. Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.7. U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.9. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne, a potom je izvaditi iz kalupa.
Prijatno!
(avaz)