KAŽU DA JE DOBRO ZA KOSU, TREPAVICE, OBRVE: Isprobala sam RICINUSOVO ULJE i ovo je moje iskustvo
Foto: Profimedia

Vredi pokušati

KAŽU DA JE DOBRO ZA KOSU, TREPAVICE, OBRVE: Isprobala sam RICINUSOVO ULJE i ovo je moje iskustvo

Žena -

Ricinusovo ulje sam kupila sam pre par meseci, a kako prirodni proizvodi malo sporije deluju od hemijskih, rešila sam da čekam i vidim pravo dejstvo, pa tek onda da pišem o njemu. Malo je reći da sam oduševljena. Ovo ulje je kao tečno zlato za kosu!

Pored kokosovog ulja koje svi obožavamo, ricinusovo zaslužuje isti tretman. Prvenstveno sam ga koristila da bih ubrzala rast kose, ali sam se i ostalim blagodetima koje ovo ulje pruža, prijatno iznenadila.

Šta treba da znate o ricinusovom ulju

Biljka ricinusa je otrovna ali prerađeno ulje nije ni malo toksično, nego veoma lekovito. Bogato je ricinoleinskom kiselinom koja ima antibakterijsko dejstvo. Kao I poznatim vitaminom E koji čini čuda za kožu. Kvalitetno hladno ceđeno ricinusovo ulje je zlatno žute boje. Uvek kupujte samo hladno ceđeno ulje, ostala nemaju lekovita svojstva, tako da neće imati nikakvog efekta na vašu kosu. Ricinusovo ulje se lako nabavlja, ima ga svaka apoteka.

Kosa zaista brže raste

Ipak, najvažnije je da znate je da ulje neće magijom stvoriti koren dlake gde ga nema, ono će samo očistiti put već postojećoj dlaki kako bi izbila na površinu. Tako da ne očekujte nemoguće, u neverovatno kratkom roku. Prve pozitivne efekte sam primetila posle dva meseca korišćenja. Kosa je zdravija, sjajnija. Frizer je prvi primetio koliko imam nove “bebeće kose”. Tako da ko ima strpljenja, garantujem da će se isplatiti!

Odlično je protiv peruti

Zbog svog antigljivičnog dejstva odličan je u borbi protiv peruti. Takođe, njegova lepljiva konzistencija ga čini odličnim za piling vlasišta, fantastično očisti teme od već nastale peruti. Pre pranja kose, držite ga dva ili tri sata, zatim isperite. Posle korišćenja raznih preparata, obično uradim ovaj tretman koji je donekle prirodna zamena za dubinsko pranje kose.

Idealno je za negu suve kože

Ovo sam probala čisto iz radoznalosti. I zaista odlično hidrira. Osim toga, stvara zaštitni film na površini kože, te je čuva od gubitka vlažnosti. Najčešće ga koristim za negu zanoktica.

Podstiče rast trepavica i obrva

Periodično ga mažem na trepavice kako bi ih malo ojačala pošto uvijač koristim svakodnevno, i nikada nisam imala problem sa lomljenjem trepavica, štaviše, veoma su guste i sjajne, što delom dugujem ovom ulju. Takođe, možete ga koristiti i kao sredstvo za skidanje šminke.

(lepotaizdravlje/N.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track