NOVINARKA IZ BEOGRADA DIGLA SRBIJU NA NOGE: Evo šta znači biti ŽENA u našoj zemlji!
Foto: Profimedia

Nikad iskrenije

NOVINARKA IZ BEOGRADA DIGLA SRBIJU NA NOGE: Evo šta znači biti ŽENA u našoj zemlji!

Žena -

Vest o porodilji koja je na Twitter-u podelila svoje dramatično iskustvo nakon porođaja, otkrivši tom prilikom da već sedam sati nakon što je na svet donela bebu, leži u hodniku porodilišta jer u sobama nema dovoljno mesta, podstakla je mnoge da se osvrnu na položaj žene u našem društvu i javno prokomentarišu ovaj događaj.

Ova priča pogodila je mnoge žene, a veliku pažnju izazvala je novinarka Anđela Ignjatović koja se ovim povodom oglasila na Fejsbuku.

Ona je napisala priču o tome šta znači biti žena u Srbiji, a od njenih brutalno iskrenih reči ćete se sigurno naježiti.

Prenosimo vam njen status u celosti:

"Biti zena znači: da će ti se porodica daleko manje radovati nego bratu. Da će ti govoriti da si lepa i da će ti hvaliti šnale i cipele, a nikad knjige. Da kad se potučes u školi, bices divljakuša - nema za tebe izgovor boys will be boys. Kad pobegneš sa časa, reći će ti da se tako ne ponašaju devojčice. Ako ti izrastu grudi zvaće te "Maja mlekara", a ako ti ne izrastu, "Maja daskara". Niko nije upoznao Maju sa normalnom veličinom grudi.

Kad izgubis nevinost, pisaće na klupama 'Maja II2 drolja". Ako se to desi kasnije, pričaće u društvu da si frigidna štreberka. Kad nađes dečka, ako prestaneš da izlaziš, reći će da si rospija koja pije dečku krv, ne daš mu da diše. Ako nastaviš, reći će da ga varaš i da si ku***tina.

Kad se udaš, ako imaš manje od 25 godina, reći će da je trebalo da gradiš karijeru i da si se uvalila. Ako gradiš karijeru i ne udaš se do 35. reći će da ti prolazi vreme i da požuriš jer "tik-tak". Niko tvom mužu nije rekao da to što je oženjen znači da ne može da gradi karijeru. Ako te muž vara, smejaće ti se po gradu i zvaće te paćenicom i mučenicom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako ti je ružan nos, zvaće te Maja Nos ili Noske, Nosata. Aki ga operišeš, ti si fejk, plastičarka i tako dalje. Ako se razvedeš, reći će da je ovaj Seks i Grad uništio žene, pa sad ne cene porodicu. Ako abortiraš, ti si grešnica i ubica i treba da prođeš kroz savet sveštenika. Ako zadržiš trudnoću, jedi za dvoje, osim ako to zapravo i radiš, jer izgledaš kao da nosiš blizance (obavezna opaska ćelavog lika koji ima veći stomak od tebe i zove se Ćomi).

Ako ne rodiš dete, ispadaš polu-žena. Sve to u zemlji u kojoj porodilje leže u hodniku i gde se naplaćuje novčana kazna za držanje kolica u hodniku zgrade. Ako rodiš dete, lik na trafici će da te pita kolika ti je epiziotomija. Ako se porodiš prirodno, pitaće te da li osećaš da si dole "kao šerpa" ili su te dobro zašili. Ako se odlučiš na carski, ti nemas žensku hrabrost.

Ako ne dojiš, reći će ti da si polu-majka i da ga hraniš otrovima. Ako dojiš, opet si ku**a ako dojiš na javnom mestu. Dete nek bude gladno dok ne nađeš mesto gde nećeš smetati odraslima dok jedu. Dana kad izađeš iz porodilišta će neko da ti kaže da još izgledaš debelo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako smršaš brzo, nije ti dete na prvom mestu. Ako ne smršaš brzo, zapustila si se. Ako pričaš o svom detetu, ti si keva smaračica. Ako zadržiš druge interese, ti si gradska keva. Ako počneš uskoro da radiš, ne daj bože, pričaće da si loša majka i da ti je mesto pored deteta. Ako ne počneš da radiš, ti si izdržavana žena.

Tvoj posao, iako liči na posao, je hobi. Posao tvog muža, iako više liči na hobi, je posao. On je talenat - ti šljakas. Ako zarađujes više, ti si bičarka. Ako zarađuješ malo, muž te pušta da radiš da se zabaviš van kuće. Ako skuvaš večeru, previše bibera, ako je ne skuvaš - sram te bilo.

Ako ti procuri menstruacija, treba zauvek da se stidiš ove prirodne pojave koja je van tvoje kontrole. Fuj. Nečastive žene. Takođe, svi uvek bolje znaju da li ti je dete gladno ili ga previše hraniš, da li ga dovoljno toplo oblačiš i kada mu se spava. Uživajte u nemogućim standardima. Takođe, recite svima da se nose i uradite tačno ono sto hoćete sa svojim zivotom."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track