Najnovije vesti

LAŽNI KILOGRAMI: U ove 3 situacije IZBEGAVAJTE merenje, jer ćete se razočarati!
Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA

LAŽNI KILOGRAMI: U ove 3 situacije IZBEGAVAJTE merenje, jer ćete se razočarati!

Žena

Stručnjaci savetuju da se osobe na dijeti važu jednom nedeljno. Nakon dijete preporučuje se da se tri meseca merite svaka dve nedelje, a nakon tog perioda samo jednom mesečno. Svakodnevno vaganje treba da izbegavamo jer ono najčešće nepovoljno utiče na našu motivaciju za dijetu, posebno ako ne gubimo kilograme brzinom kojom bismo to želeli.

Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele da smršaju. U nastavku saznajte kada ne biste trebali stati na vagu jer bi vas tada mogla prevariti.

1. Nedelju dana pre menstruacije.

Od sedam do pet dana pre menstruacije telo zadržava vodu zbog hormonalnih promena u organizmu pa je zbog toga vaša telesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije ako se želite izmeriti jer bi do tada telo trebalo izbaciti višak vode.

2. Jutro nakon naporne vežbe.

Odlučili ste provesti čitav dan u kretanju i vežbanju kako biste maksimalno ubrzali proces mršavljenja. Sledeće jutro uzbuđeno krećete prema vagi uvereni da ste izgubili par stotina grama, ali vaga ne pokazuje nikakav ili jako slab napredak.

Vežbanje umara mišiće, a ponekad uzrokuje i male ozlede na njima pa im je i te kako potrebna rekuperacija. Nakon završetka vežbe u organizmu dolazi do ispuštanja raznih tečnosti koje potom isceljuju umorne mišiće. Upravo su te nakupljene tečnosti razlog zbog kojeg se kazaljka na vagi nakon vežbanja ponekad ne pomera. Zato s vaganjem nakon naporne fizičke aktivnosti morate pričekati dva dana.

3. Nakon slanih obroka.

Poznato je da so i sve namirnice koje je sadrže potstiču zadržavanje vode u telu. Krivac za to je natrijum, element koji uz hlor sačinjava so. Ukoliko ste se najeli slane hrane, možete očekivati čak i blagi porast brojke na vagi stoga je i bolje da se ne važete 24 sata nakon takvog obroka.

foto Profimedia
foto Profimedia

(zadovoljna)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...