SKRIVENE MOĆI PRIRODE: Sok od BREZE ima ČUDOTVORNE efekte, a evo kako da ga dobijete iz drveta!
Foto: Profimedia

Slatkasta a moćna vodica

SKRIVENE MOĆI PRIRODE: Sok od BREZE ima ČUDOTVORNE efekte, a evo kako da ga dobijete iz drveta!

Žena -

Sok od breze je prirodni eliksir za lepotu! On vam može pomoći kod jačanja kose, čišćenje kože i tela.

Ova slatkasta vodica iz drveta breze, poput ružine vodice, može učiniti čuda kada se nanosi na kožu i kosu. Sadrži vitamine, minerale, masne kiseline i eterična ulja. Moćna vodica sadrži antioksidanse koji sprečavaju proces starenja, a istovremeno reguliše loš holesterol. Ima dosta proteina, prirodnih šećera, elektrolita i idealna je za sportiste.

Sok od breze se dobija direktno iz drveta. Uzima se u proleće dok stablo breze još nije olistalo. Sok se uzima tako što se kora drveta izbuši na visini od 0,5-1 m od tla na dubinu do 5cm. U rupicu se stavi odgovarajuće crevo, cevčica ili levak. Za nekoliko sati posuda bi trebalo da se napuni ovim lekovitim sokom.

Nakon prikupljanja, sok treba da se filtrira kroz gazu. Držite ga u staklenoj boci na hladnom mestu. Sok se nikada ne treba uzimati od mladog drveća, već od velikih stabala.

Sok od breze - efekat na kosu i kožu

Sok od breze je efikasan tretman za akne. Koristi se kao tonik, pročišćava i posvetljuje ten i eliminiše tamne mrlje. Čini da koža izgleda sveže. Sok od breze takođe pomaže kod tamnih krugova ispod očiju, jača koren kose, eliminiše perut i preporučuje se i kod problema sa masnom kosom. Lekoviti sok možete pre spavanja utrljati u suvu kosu ili primeniti na vlažnu glavu, odmah posle pranja. Sok od breze se čuva u frižideru do 7 dana.

Ukoliko imate brezu u svom dvorištu iskoristite ovaj dar koji nam priroda nudi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zenskimagazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track