Najnovije vesti

Manastir zaboravljenih grehova: S razlogom ga zovu srpski Ostrog!
Foto: Youtube Printscreen / Light2tube

Raj za dušu

Manastir zaboravljenih grehova: S razlogom ga zovu srpski Ostrog!

Žena
23:20h

Sveta tajna Jeleosvećenja oslobađa dušu svega lošeg, čak i onoga što smo zaboravili, a uz istinsku veru, svaka bolest biva izlečena

Da li ste nekada čuli za Svetu tajnu Jeleosvećenja? To je zapravo Sveta tajna koja podrazumeva nekoliko moćnih molitava sveštenika i pomazivanje bolesnih osvećenim uljem (jelejem), piše Stil.Kroz ovo ulje deluje Božja blagodat, pa telo ozdravljuje koja god da ga je boljka obuzela, a duša se čisti od svih grehova, čak i onih zaboravljenih.Ovom Svetom tajnom leči se telo od njegove nemoći i čisti duša od njenih grehova, kažu sveštena lica.Međutim, Jeleosvećenje vrši se u crkvenim hramovima samo ponekad, izuzev jednog manastira u kojem se održava često - manastira Lelić.Hram koji se nalazi u istoimenom selu nadomak Valjeva u narodu je poznat kao srpski Ostrog. Razlog tome jeste to što ovaj manastir isceljuje i dušu i telo, isto kao i Ostrog u Crnoj gori, manastir Svetog Vasilija.Rodno je mesto i zadužbina vladike Nikolaja Velimirovića i njegovog oca Dragomira, a u kripti manastira čuvaju se njegove mošti, koje vernici imaju priliku da celivaju nedeljom. Tu su i lične stvari vladike i njegova bogoslovska tumačenja, koja se čuvaju u muzeju u sklopu manastira.Osim predivne liturgije za oproštaj grehova i izlečenje tela, u kojoj svake godine uživa oko 100.000 vernika, ako posetite manastir Lelić, sigurno ćete uživati i u pogledu na neobičan ikonostas, a naročito u sceni strašnog suda. Čitav izgled spolja i iznutra osmislio je lično vladika Nikolaj i od tada se ništa nije menjalo u izgledu manastira i crkve.U porti se nalazi i veliki zvonik i crkveni dom, a tu je i zanimljiv "posao" kojim se bave monasi, na čelu sa igumanom manastira Avakumom.Naime, oni već 50 godina prave med, koji važi za najukusniji med u celoj Srbiji. Monasi prave bagremov, livadski i šumski med, kao i med sa koprivom, a po njihov proizvod dolaze ljudi iz cele Srbije."Med sa koprivom koristi se kao dodatak ishrani. Preporučuje se za poboljšanje opšteg stanja organizma, za podizanje nivoa hemoglobina u krvi, potiv zamora i iscrpljenosti, tvrdi lično iguman Avakum.Da li je u pitanju to što se pčele čuvaju u potpuno čistoj sredini netaknute prirode ili to što ih monasi neguju sa puno ljubavi i vere, svako ko je probao tvrdi da je to zaista najlepši med koji su ikada probali.Pogledajte još na portalu Stil: Čudotvorna voda manastira Đunis: Nepokretni prohodali, slepi progledali, nemi progovorili!Tajne manastira Gornjak: Čudotvorne mošti Svetog Grigorija leče bolesne i neplodnost! (VIDEO)

Prolazite kroz težak period u životu? Bog to namerno radi, evo zašto!Zamislite želju i ovaj manastir će vam je ispuniti: Svetsko čudo u srcu Srbije! (FOTO, VIDEO)Kako je Bogorodica spasila Hilandar: Staro predanje o čudu Majke Božije!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV OVI SRPSKI POLITIČARI IZGRADILI SU CKRVE ZADUŽBINE Pogledajte, ko je i kakvu ostavio narodu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...