SAMI STVARATE UTISAK O SEBI: Uz pomoć ovih 5 koraka ćete se svideti ljudima za 90 sekundi!
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

SAMI STVARATE UTISAK O SEBI: Uz pomoć ovih 5 koraka ćete se svideti ljudima za 90 sekundi!

Žena -

Predstavljanje traje samo nekoliko sekundi, a to je dovoljno da stvorimo utisak i takvog ga nosimo sa sobom. Obratite pažnju na ove male tehnike i dobar utisak je zagarantovan.

Prvo i osnovno pravilo je, ako se želite da se svidite drugima, budete otvoreni, bez predrasuda i zabluda, savetuje Nikolas Butman.

On je u knjizi "Kako se svidjeti ljudima u 90 sekundi i manje" otkrio što sve utiče na prvi utisak i kako sami možemo uticati na mišljenje drugih o nama.

Prvi korak: Budite otvoreni

Jako je važno da u svaku komunikaciju ulazite otvorenog srca i stava. Nemojte prekrstiti ruke, a ako imate jaknu ili sako, otkopčajte ih - predlaže Butman. Jako je bitno biti pozitivan prema novim ljudima. Prilikom pozdravljanja ili predstavljanja, Butman savetuje da osvestite taj osećaj pozitivnosti.

Drugi korak: Ostvarite kontakt očima

Svako treba da podstiče kontakt očima jer se u njima vidi pozitivan stav prema novim ljudima. Uz osmeh, prvi kontakt ostvaren i očima drugi će doživeti mnogo pozitivnije i otvorenije nego bez toga.

Treći korak: Zračite pozitivnošću

Butman savetuje da je dobro biti prvi koji će se nasmejati ili ostvariti kontakt. Na taj način šaljete poruku da ste iskreni. Istraživači socijalnih veština i komunikacije kažu da ako se smejete i i imate otvoren stav prema ljudima prilikom upoznavanja da će vas zapamtiti u srećnom kontekstu i da će vas se bolje sećati.

Četvrti korak: Pozdravite druge sa iskrenim osmehom

Bez obzira kako nekoga pozdravljate, bitno je da u pozdrav unesete pozitivnu energiju i osmeh. Na taj način osobi dajete dojam da ste srećni što se upoznajete. Takođe kod rukovanja, bitno je da se čvrsto rukujete, ne da nekome slomite prst, ali s namerom. Kad vam se neko predstavi, dobro je ponoviti to ime. Na taj način ćete ga lakše zapamtiti, ali i ostaviti čvrst pozitivan dojam. U slučaju da upoznajete više ljudi odjednom, ne treba sa svima da se rukujete, ali bitno je da sa svima podelite ostale znake upoznavanja - kontakt očima, osmeh i ponavljanje pozdrava s imenom.

Peti korak: "Uđite" u rukovanje

Kod upoznavanja novih ljudi, pokušajte da se opustite. Kad pružate ruku za rukovanje, potrudite se i da celim telom "uđete" u rukovanje. Dovoljno je da se otvorenim telom lagano primaknete kada pružate ruku za rukovanje.

Shutterstock
Shutterstock

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track