ZA SAVRŠEN BRONZANI TEN: Napravite balzam od šargarepe za brže tamnjenje kože! Prirodno i zdravo!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

ZA SAVRŠEN BRONZANI TEN: Napravite balzam od šargarepe za brže tamnjenje kože! Prirodno i zdravo!

Žena -

Balzam od šargarepe sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože.

Balzam i ulje od šargarepe brzo su postali letni hit zbog svog delovanja na ubrzano tamnjenje kože. Glavni aktivni sastojak ovakvih balzama je ulje ili ekstrakt semenki/korena šargarepe koja je bogata beta karotenom i ubrzava tamnjenje kože.

Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski neguje kožu.

Ukoliko želite da brže potamnite tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, preporučujemo korištenje balzama s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama.

Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože.

Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept: - 50 g baznog ulja šargarepe (macerat korena mrkve)

- 40 g ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)

- 10 g pčelinjeg voska (žuti, prirodni)

- 1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju

- 10 kapi eteričnog ulja za miris (izborno)

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje pohraniti ga u posudu od tamnog stakla, plastike ili aluminija.

foto Profimedia
foto Profimedia

(novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track