OD DAVNINA ČINI ČUDA ZA LEPOTU: Isprobajte kokosovo ulje na 7 načina!
Foto: Profimedia

Potpuno prirodno

OD DAVNINA ČINI ČUDA ZA LEPOTU: Isprobajte kokosovo ulje na 7 načina!

Žena -

U pojedinim delovima sveta, korišćenje kokosovog ulja za hidrataciju kože i kose se praktikuje još od davnina.

To je zato što ono prirodno sadrži vrlo mnogo hranljivih kvaliteta. Kokosovo ulje jača vašu kožu tako što uklanja suvišne mrtve ćelije kože sa površine. Pritom, kokosovo ulje ima antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo.

Takođe je poznato po tome što čini čuda sa kosom , rebalansira njene proteine i lako prodire do temena i hidrira i štiti od štete prouzrokovane spoljnim faktorima. U skorije vreme je kokosovo ulje sve više prisutno u komercijalnim proizvodima za negu lepote, za šta postoji i dobar razlog! Pogledajte ovih top 7 tajni lepote sa kokosovim uljem.

NAJČEŠĆI POREMEĆAJ U ISHRANI: Sigurno niste ni čuli za njega, a proverite da li ga imate!

1. Balzam za usne

Jednostavno uzmite pakovanje od iskorištene kreme i u njega sipajte kokosovo ulje. Ono je prilično čvrsto na sobnoj temperaturi i usne ga prilično lako upijaju, a takođe je i vrlo hidratantno. Obratite pažnju na to da ga ne stavljate u džep ili da se ne zagreje previše jer može iscureti ukoliko se otopi.

2. Sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju

Držite malu količinu u bočici kupatilu i kada želite da skinete masnu šminku sa očiju samo zagrabite malu količinu i nanesite na oči prilikom umivanja, vrlo je efikasno.

3. Mleko za telo

Kokosovo ulje predstavlja odličan puter za telo. Od njega čak možete i napraviti svoj puter za telo.

4. Ulje za masažu

Kokosovo ulje ima prirodno umirujuć miris, potpuno je prirodno i koža ga lako upija. Dodajte nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja za dodatni užitak.

5. Izravnavanje oštećenih krajeva i krajeva koji štrče

Uzmite istu bočicu kokosovog ulja koju koristite za uklanjanje šminke i utrljajte malu količinu na krajeve kose ili nežno natapkajte na kosu kako biste izravnali teksturu kose.

6. Protiv peruti

Zbog svog antigljivičnog i antibakterijskog dejstva, kokosovo ulje je savršeno za uklanjanje problema sa temenom. Jednostavno ga umasirajte u skalp i ostavite da deluje što duže je to moguće. Nakon toga temeljno operite kosu šamponom kako biste se rešili simptoma peruti.

7. Tretman za ispucala stopala

Nakon tuširanja toplom vodom utrljajte veliku količinu ulja na problematične delove. Obujte stari par čarapa i prespavajte u njima ili ih nosite što je duže moguće. Ovaj tretman će poboljšati stanje ispucale i suve kože.

Thinkstock
Thinkstock

(webtribune)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track