ISTRAŽIVANJE OTKRILO PRAVU ISTINU: Evo u kojoj godini braka su parovi najsrećniji!
Foto: Profimedia

NIJE PRVA

ISTRAŽIVANJE OTKRILO PRAVU ISTINU: Evo u kojoj godini braka su parovi najsrećniji!

Žena -

Uglavnom nam se serviraju informacije kako su prvi meseci i godina nakon sklapanja braka najsrećniji, a evo koliko je to istina.

OD GLAVE DO PETE: Evo kako da budeš lepa i na +35

Upravo na ovo pitanje odgovor je dala jedna studija, a moramo priznati da su nas rezultati iznenadili. Nedavno provedeno istraživanje rađeno na 2000 osoba u braku, pokazalo je da je najsrećnija treća godina bračnog života.

Zašto? Zato što tada parovi uglavnom još uvek nemaju decu, iako ih radošću ispunjavaju planiranje potomstva i daljeg života. Supružnici su dovoljno dugo u braku da spoznaju mane i vrline bračnog druga te da ih prihvate, a osim toga, s obzirom na to da nemaju dece, većinu novca troše na sopstvene užitke poput putovanja, finih stvari i dovođenja u red budućeg porodičnog gnezda.

foto: Profimedia

Ako je verovati rezultatima istraživanja, u većini slučajeva problemi nastupaju u petoj godini kada na red dođu deca i kada je sve teže izbalansirati vreme koje zahtevaju deca, karijera i veza. U tim godinama, kada je potrebno osigurati dodatna sredstva za prijatan porodični život i kada sve više vremena treba odvojiti za brigu oko potomstva, najviše ispašta ljubavni život. Prioriteti supružnika znatno se promene. Ono što je ovo istraživanje takođe pokazalo jeste da ukoliko brak potraje do sedme godine, velika je verovatnoća da će trajati još dugo, dugo, ako ne i zauvek.

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track