ZASLUŽNA JE I ZA KLEOPATRINU LEPOTU: Ova biljka će vam spasiti kožu leti!
Foto: Profimedia

KROZ VEKOVE SE KORISTI

ZASLUŽNA JE I ZA KLEOPATRINU LEPOTU: Ova biljka će vam spasiti kožu leti!

Žena -

Holistički pristup zdravlju i blagostanju započinje odabirom proizvoda za brigu o telu koji su jednako prirodni i organski kao i hrana koju unosimo u organizam.

SUNCE I SLANA VODA SU JOJ GLAVNI NEPRIJATELJI: Evo kako da pravilno zaštite kosu tokom leta

Tako je bilo kroz vekove, a takve višestruke blagodati daje nam i biljka aloe vera. Smatra se da su za lepotu Kleopatrine i Nefretitine kože bile zaslužene pulpe od aloe vere. Legenda kaže da su faraoni i kraljevska porodica aloeu veru uzgajali u palati i smatrali je svetim simbolom.

Blagotvorna svojstva aloe vere čine je dobrim sastojkom u proizvodima za negu kože kojima je namena smirivanje osetljive, nježne i suve kože. Aloe vera podstiče prirodno obnavljanje ćelija poboljšavajući strukturu i elastičnost kože čime ona postaje čvršća, mekša i blistavija.

foto: Profimedia

Ta biljka široko je korišćena u mnogim kozmetičkim smesama, a o njoj piše i blogerika Ana. Nju su zainteresovale priče iz istorije o dobrobiti aloe vere. Pre nego bilo što napiše, ima svoje pravilo. Prvo proizvod isproba na sebi.

Aloe vera gel bi sigurno nosila sa sobom na more jer je dobar i protiv uboda insekata i nakon izlaganja suncu.

Za održavanje vlažnosti i mekoće kože preporučuje se gel aloe vere s ekstraktima krastavca, nevena, arnike, hamamelisa. Zahvaljujući hidratantnim svojstvima uspešan je pri zaceljivanju, umirivanju ispucale crvene i nadražene kože izložene delovanu sunca. Osim toga pokazala se učinkovitom u smanjenju bora.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tokom vrelih letnjih dana, vaša koža traži dodatnu zaštitu: 5 načina da održite kožu vitalnom i zdravom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track