KOSA VAM SE BRZO MASTI? Ovi trikovi će vam pomoći da je ne perete svaki dan
Foto: Profimedia

SAVETI

KOSA VAM SE BRZO MASTI? Ovi trikovi će vam pomoći da je ne perete svaki dan

Žena -

Možda ste previše lenji, ali pranje kose i dalje predstavlja jednu od obaveza u nizu koju treba da uradite u roku od 24 sata. Ali, kada vas pritisnu obaveze sa svih strana, čak i pranje kose može delovati kao naporan zadatak. Ukoliko imate tanku kosu, ona se verovatno brzo masti i morate da se suočite sa čestim pranjem kose.

Da bismo vam bar malo učinili život lakšim i uštedeli vam novac koji biste potrošili za šampone, pronašli smo nekoliko trikova koji stvarno rade.

1. Poboljšajte ishranu

Da bi svoju kosu održali duže čistom pokušajte da smanjite unos masti i pržene hrane. Isto važi i za šećere, beli hleb i konzerviranu hranu. Umesto ovih namirnica potrudite se da unesite što veću količinu voća i povrća, mlečnih proizvoda, nemasnog mesa i oraha. Na ovaj način znojne žlezde će smanjiti svoju aktivnost na minimum.

2. Koristite šampon za suvo pranje kose

Kada saznate sve moći šampona za suvo pranje kose, preporodićete se. Ne samo da će vaša kosa biti duža čista, već će imati i odličnu jačinu i izgledajće gušće i jače. Ako nemate ovaj magični suvi šampon, koristite bebi puder.

foto: Profimedia

3. Aksesoari za kosu

Ne izbegavajte aksesoare za kosu. Koristite marame, rajfove, trake za kosu i druge aksesoare koji mogu da prikriju činjenicu da ste sinoć preskočili pranje kose. Ako imate šiške, možete oprati samo njih, a ostatak kose vežite u rep i ukrasite zanimljivom trakom. Čak iako imate kratku kosu, ovo vam može pomoći.

4. Uverite se da je temperatura vode prikladna

Suviše topla voda uništava sve zaštitne slojeve kose i kože glave, a znojne žlezde moraju da rade još napornije da se iskupe za to. Rezultat - kosa se brže masti! Zato, smanjite temperaturu i uživajte u čistoj kosi.

5. Pletenice

Kosa se obično brže masti kada je non stop dodirujete rukama. Zbog toga, napravite frizuru, na primer pletenice, i ne dirajte kosu! Štaviše i kada je prljava, ispletite pletenice kakve zelite i rešićete problem pranja, a takođe ćete izgledati moderno.

foto: Profimedia

6. Očešljajte kosu pre odlaska na spavanje

Ponekad ste uveče umorni i jedva čekate da legnete u krevet, ali ne zaboravite da očešljate detaljno kosu pre spavanja, a zatim i skupite u lagani rep ili pletenicu. Ujutru nećete imati problema sa masnom kosom.

7. Promenite mesto razdeljka

Kada stalno nosite razdeljak na istom mestu, vaša kosa se navikne i gubi svoj volumen, ali i brže se masti. Stoga, s vremena na vreme promenite izgled razdeljka za svežiju, lepšu, ali i zdraviju kosu koja će izgledati i biti stvarno čista.

8. Zaboravite elegantne frizure

Kada je kosa prljava, instinktivno želite da je očešljate kako bi izgledala čistije. To je pogrešno! Češljanje će učiniti da vaša kosa izgleda blistavo i masnije. Dajte joj malo volumena i pripremite lepu neurednu frizuru.

9. Redovno čistite četku za kosu

Četke i sve stvari koje koristite za oblikovanje kose moraju biti čiste za sledeće sređivanje kose kako bi kosa ostala čista. Četke prikupljaju sve proizvode koje koristite i prljavštinu iz kose koja ostaje na površini. Probajte da redovno perete četku za kosu i sigurno ćete dobiti vidljiv rezultat.

10. Pravilno perite i sušite kosu

Mokru kosu bi trebalo zamotati i osušiti u staroj košulji ili pamučnoj majici. Nemojte grebati kožu glave dok perete kosu, ali dobro utrljajte šampon u teme. Ne stavljajte regenerator ili masku na koren kose, već lepo isperite šampon pre nanošenja regeneratora.Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da kosu perete ređe i očuvate njen sjaj.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track