NA MNOGO NAČINA: Zaštite kosu od jakog letnjeg sunca prirodnim sredstvima
Foto: Profimedia

ČUVAJTE JE

NA MNOGO NAČINA: Zaštite kosu od jakog letnjeg sunca prirodnim sredstvima

Žena -

Kada ste napolju i potrebna vam je neka vrsta zaštite možete koristiti ove male savete kako biste zaštitili svoju kosu.

Šešir

Nošenje šešira je jedan od načina da zaštitite kosu od sunca. Možete nositi neki zaista lep i elegantan šešir, ako ne želite da nosite kačkete. Ako idete na neki sportski događaj, onda sportski kačket može poslužiti za tu priliku.

Zaštitni stil

Zaštitni stil znači da stilizujete kosu u neku vrstu punđe ili pletenice kako biste je zaštitili od sunca. Postoji puno stilova koje možete koristiti, zato se ne ustručavajte da ih isprobate pre nego što izađete na sunce i letnju visoku temperaturu. Možete pogledati puno ideja za različite frizure i pronaći onu koja vam najviše odgovara.

Kišobran

Kišobran obično ne nosimo tokom leta, međutim ovo je zaista lep i koristan način da zaštitite svoju kosu. Mnogi ljudi koriste kišobrane kako bi sedeli na suncu kada su na nekom događaju kao što su sportske igre na otvorenom.

foto: Profimedia

Hidriranje

Ovlaživanje kose je jedna od stvari koju morate učiniti kada je vruće napolju. Pobrinite se da kupite fin proizvod kako biste hidrirali vašu kosu, jer će vam to sigurno biti potrebno. Najlakše je da kosu uporedite sa cvetom. U osnovi, svim biljkama treba voda, tako je i vašoj kosi potrebna voda za rast i zdravlje.

Trake za kosu

Trake za kosu su samo još jedna stvar koja će vašu kosu zaštititi od sunca. Možete ih nositi bilo kada. Nema ograničenja. Trake za kosu dolaze u svim bojama i dezenima, pa se potrudite da nađete onu koja će vam se uklopiti uz odevnu kombinaciju.

Sačuvajte kosu od hlora

Kupanje je zabavno, ali se potrudite da uvek zaštitite kosu od hlora. Kada idete na bazen kod prijatelja, raspitajte se koliko hlora je u bazenu ili samo vodite računa da napravite pauzu dok ste u vodi i isperete kosu čistom vodom.

(Kurir.rs/zenskimagazin/foto Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Neka se ovog leta svi okreću za vašom frizurom: 5 koraka do bujne i lepe kose (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja