PORUKE CVEĆA: Karanfil miri supružnike, cinija jača seksualnu moć, orhideja idealna za poslovne ljude!
Foto: Profimedia

PAZITE ŠTA POKLANJATE

PORUKE CVEĆA: Karanfil miri supružnike, cinija jača seksualnu moć, orhideja idealna za poslovne ljude!

Žena -

Ako niste ovo znali, nakon čitanja teksta koji sledi, zasigurno nećete na buket nekog cveća više gledati isto kao dosada.

Da li ste znali ili ikada makar pomislili da cveće, pored toga što lepo izgleda i širi opojne mirise, poseduje i neke druge karakteristike?

Cveće, naime, ima fantastične moći, da izmiruje supružnike (ili posvađane partnere), da podstiče uspeh u karijeri, donosi dobro zdravlje, čuva brak ali i "nagovara" na neverstvo ili pojačava nečiju moć da predvidi budućnost?!

foto: Profimedia

ORHIDEJA je cvet uspešnih ljudi. Kada odlučite da nekome poklonite orhideju, time potpomažete njegovu / njenu uspešnu karijeru koja se kreće uzlaznom putanjom. Naravno, sa ovim dolazi i finansijski efekat.

AZALEJA održava mir u bračnoj zajednici. Ona je "zadužena" da podstiče međusobne simpatije, razumevanje i požrtvovanost u odnosima među supružnicima.

CIKLAMA je cvet iskrenosti. Ona "poravnava" račune i izglađuje nesporazume, a posebno je pogodna za raščišćavanje odnosa između svekrve i snaje.

RUŽA je naravno cvet izuzetne, neograničene i večne ljubavi. Ako ste ubrali ili kupili crvenu ružu, ona govori o vašem strastvenom odnosu. Žuta je simbol ljubomore, a bela poverenja. Crvene ruže se daruju za veridbu, a bele za venčanje, mada se u tom slučaju bela može kombinovati i sa nekom drugom bojom.

HORTENZIJA miri ljubavnike i supružnike. Buket hortenzija znači mir u kući ili u vezi .. Stoga, neka vam buket hortenzija uvek bude pri ruci.

GARDENIJA je cvet zavođenja, flerta, kratkotrajne veze u koju ne želite puno da ulažete. Dakle, i sa ovim cvetom možete drugom nešto saopštiti... Ako niste zagovornik iskrene ljubavi, ovo je vaš cvet.

BEGONIJA pomaže ozdravljenju i donosi dobro zdravlje. Nosi se kao poklon starijim osobama. Veruje se da produžava život, osobi kojoj se daruje.

GLADIOLE možete samo u neznanju pokloniti voljenoj osobi ... jer, veruje se da ovaj cvet podstiče netrpeljivost, neraspoloženje i svađu među partnerima.

IRIS je cvet sa kojim se saopštavaju dobre vijesti, novosti koje neko duže vreme očekuje. Iris ispunjava najdublje tajne srca, donosi sreću i ispunjava je onome kome se uruči.

PELARGONIJA "nagovara" na neverstvo, te se stoga nikada ne poklanja onima koji žive u miru i slozi, a pogotovo ne osobama čiji je brak u krizi. Dakle, čuvajte se ovog cveta, jer ona osoba koja vam ga pokloni možda vam ne misli najbolje.

DALIJA potpomaže sentimentalne susrete (sećanje na proživljena "stara dobra vremena") i sklapanje brakova koji su već izvesni, ali se nastoje "ubrzati" stvari.

CINIJA daje snagu i vitalnost. Obično se u buketu poklanja petak cvetova, a veruje se da u spavaćoj sobi mogu "napraviti čudo", jačajući seksualnu moć partnera.

JAMIN je cvet srećnog braka kojeg ništa ne može uznemiriti i poremetiti. Veruje se da mali zamotuljak sa osušenim laticama jasmina, ako stavite ispod jastuka - na godišnjicu braka (naravno, promenite svake godine), definitivno čuva brak.!

HRIZANTEMA donosi sreću i radost i zato je dobro što češće imati je u kući. Za ovaj cvet mnogi misle da je pogodan za sećanje na mrtve, međutim, nije tako ... ona donosi blagoslov i blagostanje u dom svakog kom se pokloni.

LJILJAN se daruje porodiljama jer pomaže da novorođena beba (p) ostane zdrava i lepa. Pet ljiljana u buketu donose sreću i ispunjenje želja osobama koje žele dete. Međutim, manje je poznato da ovaj cvet i kod muškaraca može "probuditi" očinski instinkt.

MARGARETA ima moć da podstiče intuiciju i nečiju sposobnost da predvidi budućnost (proricanjem). Primera radi, ako neko želi da osvoji (na duže staze) neku osobu, veruje se da je margareta idealna za to: neka njega / nju pozove na ručak i nasred stola stavi vaznu sa Margaret. Ako se pak, ovo vama desi, sada znate šta je nečija namera.

(Kurir.rs/Aura/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track