UBIJTE ŽELJU ZA SLATKIŠIMA NA ZDRAV NAČIN: Predstavljamo vam savete uz koje je to jednostavno
Foto: Profimedia

SAVETI

UBIJTE ŽELJU ZA SLATKIŠIMA NA ZDRAV NAČIN: Predstavljamo vam savete uz koje je to jednostavno

Žena -

Nevezano za doba dana (ili meseca?), sve poznajemo onu neodoljivu želju za slatkim. Kad te uhvati, nemoguće je ne posegnuti za sladoledom, dva tri reda čokolade, ili keksom.

Iako znamo da je najzdravije pojesti tada suvo voće ili tamnu čokoladu, to nam jednostavno ne zadovolji želju za slatkim. A otkud ovaj neodoljivi poriv? Stručnjaci kažu da nam zapravo nedostaje vlakana i zdravih ugljenih hidrata, a ključno je uravnotežiti nivo šećera u krvi kako bi organizam bio namiren i u ravnoteži. Međutim, imamo dobre vesti. Uz pomoć ova tri superjednostavna trika zaboravićeš slatko!

Pij puno vode

Ako odjednom osećaš veliku potrebu za bilo kojom vrstom hrane (samim time i slatkišima) moguće je da si samo dehidrirana. Voda se smatra prirodnim borcem protiv apetita, ali ako misliš da ti se želja za slatkim javlja iz dosade ili zasićenosti ukusima, probaj miso supu (tradicionalno japansko jelo) ili zeleni čaj umesto obične vode.

foto: Profimedia

Jedi zdrave masnoće

Ovaj jednostavni trik najlakši je način kako se dugoročno rešiti "zavisnosti" o čokoladi. Slanutak (mahunarka), kokosovo ulje, avokado i orašasti plodovi samo su neke od namirnica koje možeš jesti bez griže savesti i biće ti puno lakše da se držiš dalje od kutije s keksom.

foto: Profimedia

Voće pomaže

"Mama šta ima slatko? Uzmi jabuku." Koliko ti se puta na ovaj odgovor digla kosa na glavi? Ali, kao što to obično i bude u životu, mama je bila u pravu. Šećer iz voća, inače poznat kao fruktoza, uravnotežiće nivo zdravih šećera u krvi i umanjiti želju i potrebu za nezdravim slatkišima.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Miss7.24sata.hr, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track