Odmor u blizini antičkog lokaliteta SIDE - Roma Beach Resort & Spa
Foto: Promo

Odmor u blizini antičkog lokaliteta SIDE - Roma Beach Resort & Spa

Žena -

Side je drevni grad na južnoj mediteranskoj obali Turske. Smešten je oko 75km istočno od Antalije i aerodroma, i grad je neprocenjive lepote. Nalazi se nedaleko od Manavgata (oko 4km), poznatog po vodopadima na istoimenoj reci.

foto: Promo

I danas, kao i u antičko vreme, grad zauzima malo poluostrvu. U sam grad se ulazi starim rimskim putem kroz veliko arheološko nalazište sa amfiteatrom, agorom (pijacom robova), teatrom, antičkim kupatilima… I u samom gradu ima ostataka preko 12 civilizacija, a najpoznatiji je svakako Apolonov hram, koji važi za mesto sa najlepšim pogledom na zalazak sunca.

Uživanje je na takvom mestu popiti kafu u bašti kafea odmah preko puta rimskog kupatila, ili večerati u nekom od lokalnih restorana uz zidove vizantijske bazilike.

Levo i desno u zaleđu poluostrva i grada nalaze se dugačke peščane plaže sa peskom zlatne boje, na kojima se nalaze možda i najlepši hotelski resorti antalijske regije.

foto: Promo

Upravo ovde se nalazi prelep hotel “Roma Beach Resort & Spa” , udaljen samo 300m od svoje peščane plaže (“Great Long Beach”), na 12km od centra Sidea. Hotel zauzima prostor od 10.000 m2 i. Ima ukupno 243 sobe. Hotel ima glavni restoran i 3 à la carte restorana, i tu se mogu probati razne preukusne đakonije turske, orijentalne ali i internacionalne kuhinje.

Opuštanje i apsolutno uživanje garantuje i prelep hotelski SPA centar, gde se možete opusiti u turskom kupatilu, sauna, parnom kupatilu, a i prepuštajući se tradicionalnim masažama u veštim rukama profesionalnih masera.

foto: Promo

Osim prelepe plaže, hotel ima i otvoreni i zatvoreni bazen, a na raspolaganju je i bavljenje raznim sportskim aktivnostima, kao što je gimnastika, aerobik, step, odbojka na plaži, fitness….

foto: Promo

Za večernje sate tu je bilijar, kuglanje, kompjuterske igre.

foto: Promo

Ni najmlađima neće biti dosadno, jer osim prelepog dečijeg bazena sa svojim vršnjacima iz celog sveta mogu da se druže i igraju u mini klubu ili dečijem parku.

foto: Promo

Za kupoholičare, hotel ima frizerski salon, juvelirnicu, optiku, radnje sa obućom, prodavnice začina…a u obliženjm Sideu ili Manavgatu, jednostavno “nema čega nema” za kupovinu i provod.

Dakle, ako se dvoumite, nadamo se da smo vam pomogli da za sebe i svoju porodicu odaberete idelan hotel na idealnom mestu za odmor, a to je “Roma Beach Resort & Spa” u Sideu. Pozovite call centar agencije “1 A Travel” 011/655-7800, i rezervišite ovaj hotel, jer uz povoljnu cenu i sve ono što nudi možete da budete sigurni u odličan odmor. Više detalja o hotelu možete da vidite i na sajtu agencije – www.1atravel.rs

(Kurir.rs/Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track