OČAJNA KRISTINA UPOZORAVA: Žene, ne ignorišite svrab u trudnoći, evo šta može da znači!
Foto: Profimedia

PAŽNJA!

OČAJNA KRISTINA UPOZORAVA: Žene, ne ignorišite svrab u trudnoći, evo šta može da znači!

Žena -

Kada su u drugom stanju, žene uglavnom budu na većem oprezu nego inače. Čuvaju se preteranog izlaganja suncu, više su na svežem vazduhu, ne zamaraju se fizičkim poslovima. Ali šta kada vam telo šalje poruku koju vi ne umete da "pročitate"?

Kristina Depino iz Mičigena odlučila je da javno podeli svoje iskustvo u trudnoći kako bi pomogla svim majkama koje se nađu u sličnoj situaciji. Njena trudnoća odvijala se potpuno normalno sve do 35. nedelje kada je počela da oseća jak svrab na koži.

Svrab je postajao sve intenzivniji, pa čak i bolan da bi došlo do toga da noću ne može da spava.

"Ono što je počelo kao povremen svrab po celom telu pretvorilo se u konstantan svrab na dlanovima i stopalima. Došlo je do tačke da više nisam mogla spavati tokom noći, a moje ruke i noge krvarile su od stalnog češkanja i grebanja", rekla je ova žena.

foto: Profimedia

Kako nije znala šta joj se dešava sa telom, pre nego što je otišla kod lekara, odlučila je da svoj problem izloži na Fejsbuku kako bi joj se javila neka od žena kojoj je ovakvo stanje bilo poznato. To se i desilo pa ju je jedna prijateljica upozorila da može biti reč o holestazi, odnosno bolesti jetre koja se dobija samo u trudnoći. Javlja se u poslednjem trimestru kada su hormoni na vrhuncu i utiču na protok žuči u žučnoj kesi. Najčešći pokazatelji su u pravo svrab na dlanovima i stopalima.

Kristina je potom posetila svog lekara koji je ustanovio da je zaista reč o gestacijskoj holestazi i preporučio da indukovani porođaj bude u 37. nedelji kako bi se smanjila mogućnost za rizične posledice.

Kristina je u 37. nedelji rodila zdravu devojčicu Leksu Re.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BIZARAN TREND MEĐU TRUDNICIMA: Specijalnom metodom uvlače stomak i imaju dobar razlog za to!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track