(FOTO) ODLUČILA JE DA U SVOJOJ 98 GODINI ZAPROSI 4 GODINE MLAĐEG PARTNERA: Nisam više mogla da trčim za njim!
Foto: Printscreen/Facebook

KAO MLADI

(FOTO) ODLUČILA JE DA U SVOJOJ 98 GODINI ZAPROSI 4 GODINE MLAĐEG PARTNERA: Nisam više mogla da trčim za njim!

Žena -

Gertruda Mokotof i Alvin Man upoznali su se pre osam godina u teretani, a i danas tamo treniraju dvaput sedmično.

Njoj je 98 godina, a njemu 94. Čim su se upoznali, odmah su kliknuli, zajedno izlazili vikendima do Njujorka i gledali pozorišne predstave držeći se za ruke i razmjenjujući poljupce. Vrlo brzo, odlučili su da zajedno provedu preostale dane svojih života.

Alvin Man živeo je u svojoj planinskoj kući gde je pronašao svoj mir kad se kao mladić vratio s mora gde je radio u američkoj trgovačkoj mornarici. Prvi brak mu je trajao 20 godina do razvoda, a iz tog je braka dobio svoje jedino dete, sina Marka Mana koji je sa 71. godinom bio venčani kum svome ocu. Drugi brak, s umetnicom i istoričarkom umetnosti Mejbel Kart koja je imala dve ćerke, trajao je 45 godina sve do njene smrti 2007. godine. Prošle godine Alvin je postao najstarija osoba koja dobija diplomu fakulteta, a u maju ove godine dodelili su mu i počasni doktorat. Na diplomi je počeo raditi još sa 70 godina dok je bio na Floridi, ali sa 93 je odlučio svoje studiranje privesti kraju pa se dve i po godine vozio 150 kilometara dvaput sedmično da prikupi još 30 bodova, koliko mu je nedostajalo.

Gertruda Mokotof i Alvin Man venčali su se 5. avgusta u lokalnoj gradskoj opštini. Tamo su razmenili zavete pred gradonačelnikom i 50 članova porodice i bliskih prijatelja. Alvinov komšija zadnjih 20 godina oduševljen je njihovom vezom, a za Alvina se i dalje ne može načuditi kako sa svoje 94 godine ruši stabla, izvlači ih iz šume svojim starim traktorom i redovno kosi travu. A zatim, priča komšija, trčkara za Gertom poput školarca.

Prosidba se dogodila nakon jednog od posjeta Metropolitan Operi. “Ja sam njega pitala da me oženi. Umorila sam se od trčanja za njim”, kazala je Gertruda Mokotof sa smeškom. Ona je rođena 1918. i magistrirala biologiju. S 23 godine udala se za kardiologa i tamo su živeli do 1952. godine, a onda ga je ona nagovorila da se presele u gradić gde je postala omiljena osoba. Brak joj je trajao 61 godinu, sve do suprugove smrti 2002.

Između dvoje “mladenaca” razlika je u godinama.

“Stalno su me zezali da izlazim sa starijom”, nasmejao se Man. “Ali razlika u godinama nikad mi nije smetala jer nam je jednostavno krenulo i nisam imao nameru da je pustim”, ispričao je. Nakon venčanja Man se iskrao na zadnja vrata i pojavio ispred glavnom ulaza u Gradsku opštinu za volanom svog automobila, za koji je konopcem zavezao limenke i postavio natpis "Upravo venčani". Tako je pred svim gostima provozao krug oko zgrade pre nego što se vratio da pokupi svoju novu suprugu.

Kurir.rs/New York Times, Foto: Printscreen/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NE DAJTE DEDAMA I BABAMA DA ŠLJOKAJU! Mogli bi da prođu kao ovo dvoje matoraca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track