Najnovije vesti

BAR 2 PIPATE STALNO: Ovih 8 delova tela ne smete da dirate rukama!
Foto: Profimedia

OPREZ!

BAR 2 PIPATE STALNO: Ovih 8 delova tela ne smete da dirate rukama!

Žena

Ponekad ruke rade same za sebe, vrzmaju nam se oko lica, čudnih objekata i većinu vremena, na našim rukama je bakterijski raj. Ne želite da ga prenesete na svoje telo - verujte nam.

Postoji osam delova tela koja nikako ne bi trebalo da dodirujete rukama. Garantujemo da bar dva od njih pipkate stalno.

Lice Uvek su vam govorili da ruke držite podalje od lica, ali zašto? Ovu naviku je tako teško razbiti! Na vašim šakama, konstantno su bakterije, virusi i alergeni, koji dospevši na vaše lice mogu ozbiljno ugroziti zdravlje.

Usta Jedna studija je potvrdila da je tri četvrtine bakterija preneto u organizam preko usana. Jeste li uopšte svesni koliko ih često dodirujete svaki dan.

Otvorene rane S obzirom na sve što smo već naveli, pomislite samo koliko je opasno pipati otvorenu ranu. Zaista, ne želite da se inficirate. Obavezno operite ruke pre nego što je dodirnete i zalepite flaster preko.

Unutrašnjost nosa U nosu žive zdrave bakterije. Zato kada gurnete prst u njega, vi narušavate njihovu ravnotežu i unosite one bakterije koje tu ne pripadaju. To može uzrokovati veliki problem po vaše zdravlje.

Zadnjica U ovoj oblasti su razne bakterije, uključujući i ešerihiju koli. Ona može biti štetna ako se nađe na vašim rukama. Zato ih dobro operite svaki put nakon što ih držite u blizini vaše zadnjice.

Oči Bez obzira na bakterije, ovo je jako štetno za kožu oko vaših očiju. A, možete zaraditi i konjuktivitis.

Unutrašnjost uveta Uši se, uglavnom, same čiste. Nema potrebe da gurate prste u njih, kao ni bilo šta drugo. Ako imate problem sa voskom u ušima, onda bi trebalo da odete kod lekara - a, ne da eksperimentišete sami.

Nokti Ispod vaših noktiju je dva puta više bakterija nego na bilo kom delu tela. To je zato što tu mogu najduže opstati, jer su pokrivene. Dobro čistite ovu regiju.

Kurir.rs/littlethings.com

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...