Najnovije vesti

FARMACEUTSKA INDUSTRIJA TO NIKADA NEĆE PRIZNATI: Ova biljka ubija ćelije raka neverovatnom brzinom!
Foto: Profimedia

prema nedavnim istraživanjima

FARMACEUTSKA INDUSTRIJA TO NIKADA NEĆE PRIZNATI: Ova biljka ubija ćelije raka neverovatnom brzinom!

Žena

Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje ćelija raka pluća, ali u kombinaciji sa gvožđem, slatki pelin uspeo je da izbriše rak gotovo u potpunosti za 16 sati.

 

Lek za rak postoji, ne samo jedan nego postoji celi niz biljnih lekova koji uspešno leče rak. Ova biljka, slatki pelin, zapravo je neverovatno otkriće u borbi protiv ove smrtonosne bolesti. Iako je istraživanje tu, pred nama, čisto sumnjamo da će farmaceutska industrija ikada prihvatiti da jedna biljka može ono što hiljade njihovih sintetičkih lekova nikada neće moći.

 

Dakle, prema nedavnim istraživanjima koja su objavljena u "Life Science", artemisinin - derivat biljke Sweet wormwood (Artemisia Annua L., doslovan prevod s engleskog - slatki pelin), a koji je korišćen u kineskoj medicini - može ubiti 98 posto ćelija raka pluća za manje od 16 sati.


Štaviše, na normalne i zdrave ćelije pluća nije gotovo uopšte bilo uticaja u ovom istraživanju što je, za razliku od hemoterapije, revolucionarno jer hemoterapija osim što ubija loše ćelije raka, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.

 

foto: Profimedia

 

Artemisinin je u prošlosti bio korišćen kao snažno antimalarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv raka. Kada je subjektima u objavljenoj studiji dodano i gvožđe, koje se često nakuplja u tkivu pluća, ali naročito u stanicama zaraženim rakom, artemisinin je selektivno napadao "loše" stanice, dok "dobre" stanice nije dirao.

 

"Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju staničnog kruga stanica raka pluća i predstavlja kritični transkripcijski put kojim artemisinin kontroliše rast reproduktivnih stanica raka", kažu u zaključku istraživanja laboratorija za rak Univerziteta u Kaliforniji.

 

foto: Profimedia

 

Gvožđe se skuplja u kancerogenim ćelijama sa posebnim receptorima koje im pomažu u deljenju stanica (zvanim "transferrin" receptori). Normalne ćelije verovatno imaju ove receptore, ali kancerogene ih imaju u većim količinama, i prema tome, mogu biti ciljane kombinacijom gvožđa i artemisinina.

 

Dosad je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može efikasno ukloniti bolest u prisutnosti gvožđa. Taj ekstrakt je u Kini korišćen hiljadama godina protiv malarije.

 

Parazit malarije ne može živeti u prisutnosti artemisinina jer je pun gvožđa.

 

Dosad je ovaj ekstrakt bilo teško nabaviti po povoljnijim cenama, ali s povećanim interesom za ovu biljku i cena bi mogla biti prihvatljivija.

 

Francuski proizvođač lekova "Sanofi" obećao je proizvodnju 50 do 60 tona artemisinina svake godine, nadajući se da će zadovoljiti potražnju svetskog tržišta. Do tada, potražite pelin koji možete videti na fotografiji i u svom okruženju.

 

NAPOMENA: Artemisinin pomaže pouzdano samo u suzbijanju kancera pluća. Nema pouzdanih informacija da artemisinin ima ikakvog pozitivnog dejstva kod drugih vrsta kancera. U svetu trenutno samo dve američke kompanije proizvode artemisinin. Ovo treba imati u vidu zbog izbegavanja raznih neproverenih proizvoda u domaćim ambalažama koji su se pojavili u Srbiji i regionu!

 

Kurir.rs/novi.ba

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SRPKINJA SVETSKO ČUDO: Dali joj tri meseca života, a ona pobedila rak sa metastazama!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...