Najnovije vesti

GUBLJENJE KILOGRAMA NIJE LAKO: Postoji 7 krivaca u čaši zbog kojih se lakše gojimo!
Foto: Profimedia

PAZITE ŠTA PIJETE

GUBLJENJE KILOGRAMA NIJE LAKO: Postoji 7 krivaca u čaši zbog kojih se lakše gojimo!

Žena

Gubljenje kilograma nije nimalo lak posao. Pravilna ishrana i redovno vežbanje ključni su, ali jednako je važno da pripazite i na ono što pijete.

 

1. Punomasno mleko


Mleko je važno za zdravlje kostiju i zuba. Ali, ako je vaš cilj mršavljenje, onda biste trebali smanjiti upotrebu punomasnog mleka i potražiti izvor kalcijuma u drugim proizvodima koji nisu mlečni, poput brokolija i žitarica.

 

foto: Profimedia

2. Proteinski šejk


Ishrana bogata proteinima je vrlo važna, pogotovo ako vežbate i želite izgraditi mišićnu masu. Međutim, onda treba da izbegavate ovakve šejkove posle treninga.

 

3. Svež sok


Sveži sokovi dobra su opcija s vremena na vreme, ali njihovo prečesto i prekomerno ispijanje nije idealno. Sadrže veliki broj kalorija i šećera, pa neće pomoći pri gubitku kilograma.

 

foto: Profimedia

4. Smuti


Odlično piće koje je puno svežeg voća i ostalih namirnica po vašem ukusu, ali ako ga smatrate obrokom svaki dan u prekomernoj količini onda su velike šanse da ćete dobiti na težini, a ne izgubiti.

 

5. Koktel


Koktelima retko ko može odoleti, ali stvarno biste trebali. Naime, voćni kokteli i oni koji sadrže više alkoholnih pića prepuni su kalorija. Onda barem umesto koktela odaberite ona alkoholna pića koja sadrže puno manje kalorija.

 

foto: Profimedia

6. Posebna kafa


Velik broj osoba započinje svoj dan ispijajući kafu. Ako pijete posebne kafe poput one s mlekom, kapućina i sa dodatnim šećerom, šlagom, mlekom ili sirupima, onda ispijate i velik broj kalorija.

 

7. Energetski napitak


Oni koji nisu obožavatelji kafe često znaju posegnuti za energetskim napitcima. Ono na što trebate obratiti pažnju jest hranjiva vrednost, odnosno broj kalorija i količina šećera, jer većina takvih napitaka upravo ima itekako visok udeo kalorija i šećera.

 

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...