KADA JE PRŽENJE I KUVANJE NA MASLINOVOM ULJU OPASNO: Da li treba pržiti na maslinovom ulju
Foto: Shutterstock

KADA JE PRŽENJE I KUVANJE NA MASLINOVOM ULJU OPASNO: Da li treba pržiti na maslinovom ulju

Žena -

Prženje na visokim temperaturama uz korišćenje maslinovog ulja može biti opasno - evo preko koje temperature ne smete zagrevati ulje!

Maslinovo ulje svi koristimo za preliv na salati i barenom povrću, ali mnogi veruju da je prženje i pečenje hrane sa ovim uljem opasno po zdravlje, piše Lepa & Srećna.

Kada se bilo koje ulje zagreva do visoke temperature, nastaju štetna i kancerogena jedinjenja. To važi i za maslinovo, a najvažnija je na kojoj temperaturi do toga dolazi - koja je njegova "tačka dimljenja". Ekstradevičansko i devičansko ulje trpe temperaturu od oko 190 stepeni, što znači da ringlu možete da uključite na nešto manje od maksimuma. Ako niste sigurni koliku temperaturu postiže ringla na vašem šporetu, napravite test sa vrlo malom količinom ulja i zapamtite do kog podeoka smete da uključite ringlu kad kuvate s maslinovim uljem.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJLEPŠI DŽEMPERI ZA JESEN 2017.

U KOJIM GODINAMA ŽENE NAJVIŠE UŽIVAJU U SEKSU

KOJA BOJA SPERME ZNAČI BOLEST

(Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

4 dobre stvari koje će vam se dogoditi ako svakoga dana pojedete po kašiku maslinovog ulja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track