ANTALIJA ILI KIRENIJA – IZBOR JE UVEK DOBAR: Porto Bello & Salamis Bay Conti
Foto: Promo

ANTALIJA ILI KIRENIJA – IZBOR JE UVEK DOBAR: Porto Bello & Salamis Bay Conti

Žena -

Grad Antalija je smesten u istoimenom zalivu, iznad kojeg se uzdize planina Taurus pokrivena gustom borovom sumom. Grad cine dva dela : savremeni sa sirokim bulevarima, trznim centrima kao i mogucnostima za nocni provod i stari deo grada – Kaleiči koji je podignut oko stare luke. Tu su uske ulicice, stare turske kuce, zanatske radnje koje nisu samo primeri stare arhitekture, vec i nacina zivota i obicaja u staroj Antaliji.

Antalijska regija je najprivlacnija za turiste sirom sveta u period od septembra do novembra i od marta do juna. Zbog blage klime koju ima, odnosno fantasticne temperature u tom periodu, moze se kupati u moru bez problema i suncati, jako puno turista se odlucuje bas za taj period odlaska u Antalijsku regiju.

foto: Promo

U samom gradu se nalazi 5km dugačka Konjalti (Konyalti) plaza, na kojoj se nalaze brojni hoteli turskog standard i usluge, među kojima agencija “1 A Travel” preporučuje “Porto Bello Hotel Resort & Spa” koji je od Kaleičija, istorijskog jezgra grada udaljen samo 6km, i do koga se lako dolazi gradskim prevozom za desetak minuta vožnje kroz grad. Ovaj prelep hotel je od Konjalti plaže odvojen samo ulicom, pa je i more prelepog Antalijskog hzaliva na dohvat. All insclusive usluga u hotelskom restoranu ili 2 à la carte restorana (riblji “Mangal“ i italijanski “Alegria“) je apsolutno na svetskom nivou, a putnicima sun a raspolaganju i 3 bara („Lobby“, „Beach“ i „Sailors“), diskoteka. Za decu su tu mini klub i dečiji bazen. Za opuštanje posle plaže, uživajte u hotelskom SPA centru uz masaže ili uz dnevni i večernji programi i animacije ili živu muziku, Ili jednostavno krenite u laganu šetnju put centra Antalije, uz more, i uživajte u ovoj Mediteranskoj metropoli punim plućima.

foto: Promo

Ako je pak izbor za vašu zlatnu jesen pao na Kipar, u “1 A Travel”-u ističu da je “Salamis Bay Conti” pravi izbor, i hotelski resort po meri i ukusu našeg putnika. Za severni deo ovog ostrva mnogi turistički stručnjaci kažu da je još uvek najbolje čuvana tajna Mediterana. Izdvajamo grad Famagustu, biser Severnog Kipra, možda još nedovoljno poznat široj javnosti, ali svakako interesantan istinskim ljubiteljima turizma. Jedan od najtraženijih hotela ove regije i grada Famaguste je hotel “Salamis Bay Conti”. Po kategorizaciji ima 4*, što ga svrstava u grupu hotela sa veoma povoljnim cenama, a po pitanju usluge nimalo ne zaostaje za hotelima više kategorije. Hotel se nalazi na 8 km od centra Famaguste i oko 65 km od aerodroma Larnaka. Ima 404 sobe različitih tipova, a u sklopu kompleksa nalaze se prodavnice, otvoreni i zatvoreni bazen, kazino, amfiteatar i mnogi drugi interesantni sadržaji.

foto: Promo

Nedaleko od hotela leže ruševine velikog grada Salamisa, za koji se veruje da je pronadjen u 11.veku p.n.e. Spektakularne rusevine daju fascinirajuce sagledavanje davno izgubljene civilizacije , ukljucujuci velicanstveni amfiteatar, Rimska kupatila, vezbaliste i kraljevske grobnice.

Sve što treba da uradite je da nazovete “1 A Travel” putem call centra 011/655-78-00 ili posetite web sajt agencije, i obezbedite sebi jesenje uživanje u jednom od ova dva izuzetna hotela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track