Najnovije vesti

OSEĆATE SE IZGUBLJENO? Postoji 5 pokazatelja da vas čeka velika promena u životu!
Foto: Profimedia

SVE ĆE SE REŠITI

OSEĆATE SE IZGUBLJENO? Postoji 5 pokazatelja da vas čeka velika promena u životu!

Žena

Ukoliko mislite da vam sledi velika promena u životu, u pravu ste. Ovo su znaci koji će vam pomoći da u to još više verujete, i nadate se najboljem.

1. Postalo je nepodnošljivo

Osećati ljutnju je jedna od najgorih stvari, jer izjeda iznutra i pravi sve više i više štete psihičkom i fizičkom zdravlju. Kada vas male stvari, koje su vam do tada samo išle na živce, počinju sve više ljutiti do trenutka kada postanu nepodnošljive, to je znak da sledi promena. Naime, postoji određena količina negativnosti s kojom se možemo suočiti, ali u jednom trenutku postaje previše i promena je nužna.

foto: Profimedia

2. Osećate se izgubljeno

Najbolji način da pronađete sebe je - da najpre izgubite ono što ste sada. Kada ste izgubljeni tada nemate smer kojim idete, a kada nemate smer, ne postoji ni želja. Kada nemate želju, vama zapravo ništa ne treba, a to je trenutak kada se otvara vaša duša i počinje da vas usmerava. Iako se ponekad može činiti da su stvari van kontrole, to je savršen trenutak da sledite svoj unutrašnji glas. On vas vodi do promene koja će vam pomoći da uskladite svoj um, telo, srce i dušu.

3. Izlazite iz svoje zone sigurnosti

Različiti periodi u životu mogu se svesti na dva osnovna ciklusa. U jednom periodu život je prepun avantura, druženja s prijateljima i porodicom, putovanja... Zapravo, toliko je aktivnosti da jedva stižete sve. S druge strane, postoji period, obično duži, kada se ne događa baš ništa. Tada nastupaju razdoblja izolovanosti, čak i neke vrste depresije. To je period kada ljudi, možda i nesvesno, preispituju sami sebe i svoj život. Trenuci u životu kada se ne događa ništa posebno su prilika za emocionalni, psihološki i duhovni rast dok se periodi aktivnosti i spoljašnjih impulsa manifestuju kao nova iskustva, putovanja i širenje horizonata. Kada izađete iz svoje zone sigurnosti u kojoj živite, tada ćete imati osećaj kao da ste se ponovo rodili. Odvojite vreme za avanture, putovanja, druženje i tako napunite baterije, a potom se povucite u samoću kako biste u miru procenili stvari i ljude koji vas okružuju, da biste postavili još jedan cilj koji će vas voditi boljem životu.

foto: Profimedia

4. U isto vreme ste uplašeni, uzbuđeni i zabrinuti

Tada definitivno osećate da će vam se dogoditi nešto veliko u životu, zato i osećate strah, uzbuđenje i zabrinutost u isto vreme. Ovaj period sledi nakon što ste izašli iz svoje zone sigurnosti. U ovoj fazi ne znate šta će vam se sa životom dogoditi, ali osećate da ste na pravom putu i ne možete da dočekate da dođete do cilja. Dok se ovo događa, zapravo nema smisla kovati velike planove, jer je pitanje hoće li biti nešto od njih, a to će samo stvoriti frustracije. Budite strpljivi, otvoreni i idite putem kojim vas vaš unutrašnji glas vodi.

5. Doživljavate sinhronicitete

Sinhroniciteti ili značajne slučajnosti su suptilni tragovi koji mogu biti smernica, upozorenje, inspiracija ili potvrda da ste na dobrom putu. To znači da je ono što radite, mislite ili osećate u skladu s vašim psihološkim rastom. Npr. razmišljali ste o davnom prijatelju i potom ste ga sasvim slučajno sreli u gradu. Pojam sinhroniciteta osmislio je još Karl Gustav Jung, a reč je o načelu upravljanja smislenim podudarnostima, odnosno da je svest pojedinca povezana sa sveobuhvatnošću prostora i vremena. Ukoliko to počne da vam se događa, to je znak da treba da promenite sebe ili stvari oko sebe, jer upravo prolazite kroz vreme promena koje će vas preobratiti zauvek. Promena može da bude pozitivna ili negativna, kakva god da je, mora da se dogodi za vašu bolju i ispunjeniju budućnost.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...