STAVILA SAM STATUS VEZE NA FEJSBUK: Devojke su odmah počele da se javljaju i šalju poruke mom dečku!
Foto: Profimedia

ŽENE SU ŽENAMA NEPRIJATELJI

STAVILA SAM STATUS VEZE NA FEJSBUK: Devojke su odmah počele da se javljaju i šalju poruke mom dečku!

Žena -

Ovo nije još jedan članak o zabijanju noža u leđa ili gadnoj svađi između najboljih prijateljica – nedavno mi se dogodila situacija (već drugi put u životu) koja se, verujem, dogodila i brojnim drugim devojkama.

Poželela sam je podeliti s vama, jer me naterala na razmišljanje i klasičan odgovor: "Zabranjeno voće je slađe", mi nekako nije dovoljan. Zapitala sam se "Da li je žena ženi vuk?" i zašto se to događa.

foto: Profimedia

Zaplet

Čvrsta sam pobornica teorije da što dalje držite svoju vezu od društvenih mreža, to će veza biti uspešnija. Zbog nekoliko okolnosti, moj dečko i ja odlučili smo na Fejsbuku staviti status "u vezi". Nismo naveli o kome je reč jer oboje ne želimo da nas proganjaju nepoznati ljudi i izvlače različite zaključke o našoj vezi.

Naprosto smo stavili jednostavno - "u vezi". U tom trenutku pričali smo mobilnim telefonom i ja sam poželela da se kladim s njim kako će mu se sad sigurno početi javljati devojke. On je rekao kako za to nema nikakve šanse, no poznavajući žensku psihologiju, znala sam da je to opklada koju neću izgubiti. I tako smo se nas dvoje kladili – hoće li mu se neka devojka javiti u "inbox" sa čudnom porukom u roku od nedelju dana, kao odgovor na njegov promenjen status o vezi.

Rezultat

Dakle, jedno 20 minuta nakon što je promenio svoj status veze, počele su da mu stižu poruke. Od devojaka. S kojima nema redovnu komunikaciju. On se nije mogao načuditi ovom fenomenu, koji je meni kao devojci, bio potpuno predvidljiv. Stizale su poruke tipa "Hej, šta se događa, reci mi sve?", "Kako si? Šta ima?" Kao očigledna pobednica oklade, moram priznati da je ipak reč o Pirovoj pobedi. Devojke, zašto to radite? Zašto?

foto: Profimedia

Rasplet

Šta to ima u ženama tužno i ružno da se odmah pomame za nekim tuđim? Jesmo li zaista toliko nesigurne da svoj ego moramo podići nabacujući se zauzetim frajerima nadajući se kako će nam uzvratiti flertom? Kako bismo se mi osećale bolje? Seksi? Moćno?

Želimo li stvarno biti "druga violina"? Želimo li razoriti nečiju vezu? Videti možemo li to zbog trenutnog raspoloženja? Opravdavamo sebe na načine - same smo, dosadno nam je, nesrećne smo u svojoj vezi i tako dalje i tako bliže, ali koji je odgovor zapravo onaj pravi? Šta to leži duboko u nama da radimo ovakve stvari? Ja još nisam došla do odgovora… Besna sam i razočarana, moglo bi se reći, u svoj pol zbog ovakvog ružnog ponašanja. Jeste li se ikada našle u sličnoj situaciji? Jeste li došle do odgovora? Jeste li ikada poslale poruku nekom muškarcu nakon što ste videle da je u vezi? Osetite li da vam je neko automatski privlačniji samo zato što je zauzet? Žene smo, držimo se zajedno, gradimo prijateljstva, budimo dobre i nežne jedne prema drugima, ne nabijajmo komplekse… Ne bi li svet bio mnogo lepše mesto?

foto: Profimedia

PS: Kako bih zaštitila identitet svog dečka, neću se potpisati na ovaj članak jer mislim da nema potrebe za tim.

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja