(ANKETA) MAMA KOJA JE PODELILA SVET: Da li devojčica sme da se brani šutiranjem nasilnika u međunožje?
Foto: Profimedia

ŠTA VI MISLITE?

(ANKETA) MAMA KOJA JE PODELILA SVET: Da li devojčica sme da se brani šutiranjem nasilnika u međunožje?

Žena -

Blogerka iz Dalasa Mendi Kasl uzburkala je jasnost objavivši kako je svojoj šestogodišnjoj ćerki savetovala da se od nasilnika u školskom dvorištvu brani šutiranjem u međunožje.

Klaslova je objasnila kako joj se ćerka žalila na nekoliko dečaka koji je maltretiraju u školi. Isprva je bila sumnjičava, ali kada je saznala da su je hvatali za stražnjicu i nazivali je debelom, odmah je ćerki dala zeleno svetlo da im uzvrati šutiranjem tamo gde su najosetljiviji kako bi je ostavili na miru.

Njena objava brzo se raširila društvnim mrežama, kao i rasprava o tome da li je Kaslova postupila ispravno kada je savetovala ćerku da na nasilje odgovori nasiljem. Većina joj je dala za pravo što svojoj ćerci pruža mogućnost da se zauzme za sebe i uspešno suprostavi siledžijama, umesto da je uči da prihvati nepravedan tretman.

foto: Profimedia

Međutim, mnogo je i onih koji misle da je prešla granicu prihvatljivog time to uči ćerku da na nasilje uzvraća nasiljem, naročito zbog toga što je ova majka svojoj ćerki čak održala i kratak kurs pravilnog šutiranja u međunožje. Osim toga, podsećaju neki, povrede testisa mogu izazvati trajne posledice.

Kaslova ipak ostaje pri svome – zahvaljujući maminom savetu, njena ćerka više ne ide svakodnevno u školu sa strahom. Takođe, naglašava ona, nasilje kao odgovor na nasilje je krajnja mera, koja se koristi kada ništa drugo ne uspeva. Ponekad, ono je jedino što je nasilnik u stanju da razume.

foto: Profimedia

Da li biste i vi ovako savetovali vaše dete? Mislite li da je ispravno?

(Kurir.rs/Detinjarije.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track