Najnovije vesti

OSTAVLJA POSLEDICE NA VAŠE ZDRAVLJE: 3 razloga zbog kojih nikada više nećete leći s mokrom kosom
Foto: Profimedia

ZABORAVITE NA TO!

OSTAVLJA POSLEDICE NA VAŠE ZDRAVLJE: 3 razloga zbog kojih nikada više nećete leći s mokrom kosom

Žena

Iako su stručnjaci dokazali da je mit da ćete zbog toga navući upalu pluća ili prehladu, ova navika ipak ostavlja posledice na vaše zdravlje.
 

Uzrokuje glavobolje

 

Za razliku od non-REM faze sna, u REM fazi temperatura tela raste. Tada se zagreva i glava zamotana u peškir pa porast temperature i vlaga mogu da izazovu glavobolju.

 

Stvara gljivice

 

Nije tajna da su jastuci “dom” za grinje i bakterije jer upijaju znoj, odumrle ćelije kože i ulja s tela. Mokra kosa navlažiće peškir, a on će vlagu preneti na jastučnicu i jastuk i tada, u kombinaciji s toplotom, jastuci postaju plodno tlo za razvoj gljivica. Često ujutru ne stignete da ih iznesete na vazduh da bi se provetrili i osušili, pogotovo tokom zimskih meseci zbog povećanih padavina i sve to pogoduje razvoju bakterija.

 

Lomi kosu

 

Tokom noći se uvek zavalimo u jastuk i ušuškamo, a upravo to ne odgovara kosi koja u takvim uslovima lako puca, pogotovo kada je mokra. Savet: Morate da budete oprezni samo ako spavate s glavom zamotanom u peškir. U svakodnevnim prilikama njegovo nošenje je bezopasno i on može da bude sjajan pomoćnik u pravljenju frizure.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Savrsena, Foto: Profimedia)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...