KEMER I RIXOS SUNGATE
Foto: Promo

KEMER I RIXOS SUNGATE

Žena -

Kemer, izgrađen 1910. god., se nalazi 43km od Antalije. Ovo veoma atraktivno mesto na obodu Taurusa sastoji se od 7 sela. Sam Kemer ima nešto manje od 12000 stanovnika dok cela regija ima oko 35000. Istočna granica reona Kemer je 52km dugačka obala sa predivnim plažama što je i dovelo do procvata turizma u ovom gradiću. U Kemeru se more, šume i planine prepliću. U gradu i okolini je u poslednjoj deceniji mnogo toga izgrađeno zahvaljujući najpre Ministarstvu turizma koje je igralo važnu ulogu u ekonomiji regije. Grad je primer modernog Turskog urbanizma, udoban je i potpuno posvećen turizmu, sa kompletnom infrastrukturom jednostavnim i organizovanim transportom. Danas, Kemer je poznat širom sveta kao popularno i traženo letovalište.

Turkiz Kemer Marina sa 320 vezova privlači i one dubljeg džepa, mahom iz SAD-a, Engleske i zapadne Evrope. U njoj se nalazi i nekoliko jako dobrih i ne tako skupih restorana u kojima se može probati tradicionalna kuhinja regije. Gojnuk kanjon, Ulupinar, Olimpos, Himera, Fazelis, Tri ostrva i Eko park, najvažnija su turistička mesta okoline Kemera.

foto: Promo

Grad Kemer prepun je klubova, barova i restorana, plaža sa "plavim zastavicama". Svake godine turistima je na raspolaganju i nekoliko jako posećenih događanja: Izložba u Fazelisu, trke brodova, Svetski reli šampionat, Turski nacionalni priobalni šampinat, Turski motokros, Umetnički festival Fazelis i Kemer karneval. Tokom leta, mnoga imena muzičke i DJ scene održavaju i nastupe u Kemeru, kao npr. Tarkan ili DJ Tiesto.

U mestu Beldibi koje pripada gradu Kemeru, na 20 km od centra u pravcu Antalije (udaljena 25km), na svojoj plaži, Nalazi se resort nemerljive lepote i udobnosti – “Rixos Sungate”. Otvoren je 2005. godine, a renoviran 2012. godine. Hotel ima 3 glavna restorana (”Fantasy Terrace House”, “Rixy Kid’s Kingdom Snack” , “Supreme VIP” ), à la carte restorane (“Mermaid”, “Layali”, “Cactus”, “Mandarin”, “Bonzai”, “Teppenyaki”), “Alara Snack”, “Kebab House”, poslastičarnicu, “Thai Noodle House”, “Satay House” (dalekoistočni specijaliteti), ”Lotus Meydan”, 18 barova i dečiji bar.

foto: Promo

Poseban akcenat u hotelu je porodični odmor pa se u istom nalazi i čuveni “Rixy Kid’s Club”, 7 otvorenih i 1 zatvoreni bazen, mini restoran, mini zoo, mini disko.

Hotel ima svoju 720 m dugu peščanu plažu koja ıma plavu zastavicu, dva keja i marinu. Ali pravi adut, pogotovo mlađima, je hotelski akva park sa 11 tobogana, 16 otvorenih bazena , 2 zatvorena bazena, 7 dečijih otvorenih i 1 zatvoreni dečiji bazen.

foto: Promo

Dok se najmlađi zabavljaju u akva parku, roditelji mogu da se relaksiraju u odličnom hotelskom SPA centru koji zauzima 8.000 m2 i organizovan je po Feng Shui principima. Ima 17 soba za masažu, 1 sobu za hidroterapiju, 1 Jet tuš Terrace Houses Spa- sauna, parno kupatilo, zatvoreni i šok bazen, sobu za relaksaciju.

foto: Promo

A u Rixos Sungate-u se može zabaviti i u fitness centru, na 5 teniskih terena, košarkaškom terenu, igrajući odbojku na plaži, mini fudbal, skvoš, stoni tenis… Kada se tome doda da je jesen u Antalijskoj regiji topla, more prijatno i za kupanje, a last minute cene koje nudi agencija “1 A Travel” vise nego povoljne. Treba samo da posetite sajt agencije 1 A Travel ili ih kontaktirate putem call centra 011/655-78-00, izaberete Kemer i Rixos Sungate u terminu u kome vam odgovara i provedete jesenje dane na najbolji mogući način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track