OSLOBODITE SE NEPRIJATNOG MIRISA: U tri koraka rešite problem sa veš mašinom koja smrdi!
Foto: Profimedia

LAKO

OSLOBODITE SE NEPRIJATNOG MIRISA: U tri koraka rešite problem sa veš mašinom koja smrdi!

Žena -

Uzrok smrada mogu biti razne nečistoće, masnoće i kamenac koji se talože u veš mašini

U mnogim domaćinstvima s većim brojem članova, veš mašina radi svakodnevno, a upravo se zbog toga u njoj lako natalože razne nečistoće.

Svaki put kada otvorite veš mašinu, osetite smrad koji dolazi iz nje? Ako već nije, on bi se uskoro mogao preneti i na vaš veš, a da biste to sprečili morate temeljno da očistite mašinu.

Uzrok smrada mogu biti razne nečistoće, masnoće i kamenac koji se talože u njenoj unutrašnjosti. Neugodnom mirisu takođe pogoduju bakterije i gljivice koje nastaju ako prljav ili opran veš predugo držimo u mašini pre, odnosno posle pranja.

Bakterije i gljivice vole tamna i vlažna mesta, a dragi su im ostaci deterdženta i omekšivača. Zbog toga budite oprezni kod doziranja sredstava za pranje, nikako nemojte koristiti više od preporučene količine.

Postupak čišćenja veš mašine iz koje dolazi smrad:

foto: Profimedia

U uputstvu za korištenje veš mašine pronađite informaciju o pravilnom čišćenju filtera. Zapamtite da filter treba čistiti jednom mesečno.

Pažljivo izvadite posudu za deterdžent. Na njenoj donjoj strani često se nakupljaju gljivice. Bez obzira na to da li ste ih primetili ili niste, dobro izribajte posudu uz pomoć stare četkice za zube i alkoholnog sirćeta.

U bubanj ubacite jednu šoljicu sode bikarbone. Odaberite program za pranje na najvišoj temperaturi, 90 ili 95 stepeni Celzija, i u posudu za deterdžent ulijte jedan litar alkoholnog sirćeta.

Ako imate veš mašinu sa gornjim punjenjem, i sodu i sirće odmah ubacite u bubanj. Pustite da mašina odradi celo pranje po tom programu. Kombinacija sode i sirćeta uništiće naslage nečistoća koje su prouzrokovale smrad.

(Kurir/Telegraf, Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOKTE UNIŠTITE DOK GA OPERETE: Uz ovaj super trik bez po muke ćete očistiti izgoreli tiganj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track