SAME STE SE NAŠLE U ISTOM PROBLEMU: Nikada nemojte osuđivati prijateljicu u ovih 7 životnih situacija!
Foto: Profimedia

BUDITE PODRŠKA

SAME STE SE NAŠLE U ISTOM PROBLEMU: Nikada nemojte osuđivati prijateljicu u ovih 7 životnih situacija!

Žena -

Da li se ikada našle u situaciji da ste osuđivali drugu ženu i njene odluke, a nakon nekog vremena ste se i same našle u sličnom problemu i reagovale na isti način?

Žene su prijateljice, majke, supruge, sestre, kolegice, poslodavci... i upravo zbog svih tih uloga i životnih zadataka neke stvari žena nikada ne bi trebalo da zameri ženi.

...kada bi trebalo da raskine sa njim

Pre nekog vremena bili ste sigurni da je krajnje vreme da ga ostavi i pokupi svoje stvari i nije vam bilo jasno zašto to nije učinila. A onda ste se i sami našli u sličnoj situaciji i shvatili kako nijedna veza nije crna ili bela, već ima više od 50 nijansi sive.

foto: Profimedia

...kada pretera s hranom ili slatkišima

Gladna sam, nesrećna sam, umorna sam... Postoji bezbroj razloga za slatki zalogajčić koji u određenom trenutku neverovatno prija i tako treba i ostati.

...kada klinci počnu da vrište usred kafića ili prodavnice

Koliko god dete bilo mirno ili dobro, gotovo se svakom roditelju dogodilo da njegovo sunce usred prodavnice, parka ili nekog drugog ljudima pretrpanog mesta odluči da pokaže svoje glasovne sposobnosti. Osude nisu potrebne.

...kada preteruje oko organizacije venčanja/rođendana

Venčanje je za većinu žena poseban dan oko kog se vredi potruditi. Pretjerivanje sa izborom prostora, cveća, muzike ili pak panika oko kroja venčanice ili uređenja stolova za ovaj dan u životu bi trebalo biti dozvoljeno, bez predrasuda, posebno ne onih od strane prijateljica.

...kada kolegica s posla zove svoje dete

"Kolegica koja bi se 10 puta dnevno u toku radnog vremena čula s detetom koje je zbog bolesti ostalo kod kuće i onda odjuri s posla strašno mi je išla na živce. A onda sam i sama postala majka i shvatila u čemu je stvar...", izjavila je jedna čitateljka koja je požalila zbog teških reči koje je izgovorila iza leđa drugoj ženi.

...kada zaboravi da vam se javi

Neodgovoreni poziv, poruka koja još uvek čeka ili pak dogovor koji je otkazan u zadnji čas... Sve su to situacije koje vam je napravila prijateljica, a koje su u vama izazvale negativna osećanja. Svakome od nas može se dogoditi da ne stignemo da obavimo sve što smo naumili, posebno ako imamo porodicu, decu ili ludi raspored na poslu koji treba uskladiti s ostalim obvezama.

...kada prebrzo uskoči u vezu/brak

Ljubav je nepredvidiva, a zbog ljubavi smo spremni učiniti svašta. Nemojte osuđivati prijateljicu što se više ne odvaja od njega ili zbog njenih naglih i nepredvidivih planova za budućnost. Ovaj osećaj je poseban i svako ga doživljava na svoj način jer smo i sami bili u sličnoj situaciji, a ako nismo, možda ćemo biti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track