Najnovije vesti

NAUČNICI POTVRĐUJU: Idealan muškarac postoji, a evo kako izgleda!
Foto: Profimedia

SAVRŠENE KARAKTERISTIKE

NAUČNICI POTVRĐUJU: Idealan muškarac postoji, a evo kako izgleda!

Žena

Pojam savršenstva razlikuje se od osobe do osobe, ali naučnici su ipak pokušali da pronađu fizičke karakteristike koje bi trebao da ima savršen muškarac.

Ovo su neke predispozicije koje muškarcima povećavaju šanse kod žena i to na osnovu naučnih činjenica.

Guste obrve i brada kvadratnog oblika Istraživanja su pokazala da žene preferiraju ovakve muškarce kada razmišljaju o dugoročnim vezama. Neobrijana brada Naučnici su sproveli istraživanje u kom su žene ocenjivale muškarce prema bradi. Između obrijanih i neobrijanih muškaraca, žene su radije birale one sa gustom bradom jer tu karakteristiku povezuju s muževnošću.

foto: Profimedia

Ožiljci Verovali ili ne, neka istraživanja su pokazala da žene više padaju na muškarce s ožiljcima na licu. Diskretan osmeh Žene vole kada muškarci imaju nenapadan osmeh. Naučnici smatraju da je ovo razlog zašto žene vole "opasne momke". Godine Ako žena mora da bira između muškarca svojioh godina i onog malog starijeg, uglavnom će odabrati starijeg. Naučnici ovo zovu "Džordž Kluni efekat".

foto: Profimedia

Štedljivost Čini se da žene preferiraju štedljive muškarce, jer ostavljaju utisak samokontrole. Instrument U istraživanju u kome su tri muškarca tražila broj od žene, od čega je jedan bio praznih ruku, drugi je imao sportsku torbu, a treći muzički instrument, 35 odsto žena koje je pitao "muzičar", dalo je svoj broj. Tipu koji nije imao ništa u rukama broj je dalo 14, a "sportisti" 9 odsto žena. Smisao za humor Slično istraživanje sa brojem urađeno je i u ovom slučaju- žene su radije davale brojeve tipovima koji su se šalili, nego onima koji nisu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...