IZBEGNI NESPORAZUME: Ove 3 poruke baš nikada nemoj da mu šalješ!
Foto: Profimedia

PAZI ŠTA ŠALJEŠ

IZBEGNI NESPORAZUME: Ove 3 poruke baš nikada nemoj da mu šalješ!

Žena -

Kad je reč o dopisivanju preko mobilnog, na rpimer preko Voc apa, dovoljna je neka reč ili emoji, a ponekad čak i bezazleni interpunkcijski znak, kako bi komunikacija s našim partnerom postala napeta. To ti se sigurno dogodilo već koji puta, zar ne?

Naime, dok se dopisujemo, nikad ne možemo znati kako će primatelj interpretirati poruku koju dobije, te hoće li razumeti šta smo zaista mislili. Kako bi izbegla nesporazume, nemoj svom dragom više slati sledeće poruke:

1. Duge poruke koje potpiruju svađu

Ljuta si na njega i želiš se izduvaš putem dugačkih „hejterskih“ poruka putem Voc apa? Bolje nemoj! Svađu morate uvek rešiti licem u lice. Ako ćete razmenjivati poruke u stilu partije stolnog tenisa, ljutnja i bes samo će još više rasti.

foto: Profimedia

2. Poruke pune sarkazma

Da, sarkazam je zabavan! Nažalost, u razmeni poruka putem Voc apa teško je reći hoće li primatelj poruke dobro razumeti šta je pesnik hteo reći. Posebno ako niste duže vreme u vezi, bezazlenu ironičnu opasku mogao bi pogrešno razumeti.

3. Superkratke poruke

„OK“, „Kako želiš“ ili „Videćemo“ – kratki odgovori kod primatelja poruke izazivaju nesigurnost i zbunjenost. Pitaće se je li nešto pogrešno napravio. Ako je zaista slučaj, onda mu to moraš obavezno reći, a ne zbunjivati ga kratkim pasivno-agresivnim porukama.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Srbijadanas, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track