icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.


Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

GULAŠ STROGANOV: Ruski specijalitet sa najkremastijim sosom i mesom koje se raspada! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

PROBAJTE

GULAŠ STROGANOV: Ruski specijalitet sa najkremastijim sosom i mesom koje se raspada! (RECEPT)

Žena

Govedina Stroganov je ruski specijalitet za koji se pretpostavlja da je nastao u 19. veku...

Jedno od onih jela od kojih se raspametite i ne prestajete da sipate još.


Mekano meso, u kremastom sosu koje se topi u ustima. Njegova specifičnost je u tome što se meso secka na tanke trake. Isprobajte, predivno je., piše Stil.


Ako ne volite junetinu, možete koristiti piletinu ili govedinu.


Sastojci: 800 g junećeg filea, 100 g oštrog brašna, 80 g svinjske masti, 80 g kiselih krastavaca, 2 mlada luka, 80 g šampinjona, 80 ml belog vina, 200 ml pavlake za kuvanje, 200 ml kisele pavlake, 1 kašičica senfa, so, 3 grančice svežeg peršuna


Uputstvo: Meso isecite na trakice dužine 5 cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, pecite u tiganju sa svih strana i odložite sa strane.


U tiganj dodajte seckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone iseckane na listiće, nastavite da pržite, zatim dodajte senf, promešajte i polijte vinom.


Kuvajte dok vino ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i naseckane kisele krastavčiće. Vratite meso, kratko prokuvajte, sklonite sa vatre i na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Dobro promešajte.


Pospite seckanim peršunom i poslužite uz kuvani pirinač.


Prijatno!


Pogledajte još na portalu Stil:


Sremački gulaš sa kobasicama: Seosko jelo koje svi obožavaju! (RECEPT)


Segedinski gulaš: Čuveno jelo zbog kojeg svi vole Mađarsku! (RECEPT)


Ćureći gulaš: Jelo sa kiselim kupusom koje će vaši ukućani obožavati! (RECEPT)


Jagnjeći gulaš sa boranijom: Ljutkasto i slasno!


Čuveno jelo našeg kraja: Tradicionalni čorbasti pasulj gradištanac! (RECEPT)


Foto: Shutterstock

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...