KAKO DA VAM NAJLONKE NIKADA NE PUKNU: Fantastičan trik koji će vam uštedeti pola plate, a sačuvati ŽIVCE
Foto: Printscreen

ODUŠEVIĆETE SE

KAKO DA VAM NAJLONKE NIKADA NE PUKNU: Fantastičan trik koji će vam uštedeti pola plate, a sačuvati ŽIVCE

Žena -

Verovatno ne postoji žena koja se nije suočila s najlonkama koje su puknule iako su bile nove.

Dve trećine žena uništi najlonke već nakon prvog nošenja. Zavisno o mestu gde su pukle ili se pucanje zaštiti lakom za nokte ili završe u smeću, pokazalo je istraživanje. Da bi postale otpornije, treba ih staviti u zamrzivač pre prvog nošenja i ostaviti preko noći.

Ovaj trik će obožavati svaka žena: Prvo ih namočite, pa stavite u kesu za zamrzavanje i tada zaledite. Neka ostanu u dubokom zamrzavanju celu noć. Ujutro ih odledite na radijatoru i možete ih obući. Ovaj postupak jača niti u najlonkama pa postaju otpornije na oštećenja. Stilisti kažu da zamrzavanje čuva najlonkama boju, sprečava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice koje se lepe. Osim kod klasičnih najlonki, ovaj trik pomaže i kod mrežastih, otkriva The Sun.

foto: Printscreen

Koliko ovo stvarno funkcioniše, isprobala je je Antonija Hojl, novinarka Dejli mejla. Ona je nove najlonke namočila u hladnoj vodi, stavila u vrećicu pa u duboko zamrzavanje. Drugog dana dočekao ju je komad leda u kojem su se nazirale najlonke. Trebalo je osam sati da se odlede, ali posle toga su izgledale sasvim normalno. Navukla ih je i osetila pod prstima kao da su niti u njima deblje nego pre. Ona tvrdi da su zaista postale otpornije na pucanje. Novinarka je isprobala još nekoliko teorija za produžavanje veka najlonkama - prskanje lakom za kosu, trljanje sapunom, stavljanje rukavica na ruke tokom oblačenja da ih ne zahvati suva koža ili nokat, trljanje nogu puderom za decu itd. Ali, jedino se metoda sa dubokim zamrzavanjem pokazala zaista dobrom.

foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEĆETE POTROŠITI NI DINAR, A BIĆETE MODERNE: Napravite lako svoj par iscepanih farmerki!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track