ONA I NJENE DLAKE! MI SMO J.BENE, J.BENE GLUPAČE: Vedrana Rudan brutalno iskreno o onome što većina sveta misli!
Foto: Profimedia/Printscreen

NATERAĆE VAS DA SE ZAMISLITE

ONA I NJENE DLAKE! MI SMO J.BENE, J.BENE GLUPAČE: Vedrana Rudan brutalno iskreno o onome što većina sveta misli!

Žena -

Poznata hrvatska spisateljica, Vedrana Rudan, se na svom blogu osvrće na razne aktuelne teme, a sada je bez dlake na jeziku objasnila ženama zašto su "glupače".

Naime, ona je svoj blog nazvala "ona i njene dlake", a u njemu je prenela čuđenje zbog najnovijih modnih trendova, tačnije zbog dlakavih papuča, koje žene nose bez obzira na vremenske uslove napolju.

"Danas sam na nekom portalu videla jednu od najbogatijih Hrvatica, "stilsku ikonu", kako na minus dva hoda pokraj muža, na nogama joj dlakom obrasle papuče. Obične kućne papuče koje je kreirao neki svetski peder koštaju oko hiljadu eura. Ženska, opsednuta potrebom da sirotim Hrvaticama pokaže da je u trendu, na gola je stopala navukla one dlake i smeši se u kameru.

Pokraj nje muž, ugledni hrvatski biznismen, najugledniji, pače, obučen onako kako treba biti obučeno ljudsko biće kad je hladno. Na njemu šal, kaput, sako, noge, najverojatnije u dugačkim gaćama, krije ih ispod pantalona, jer je gospodin u godinama kad prostati mora biti toplo. Na stopalima čarape i zimske cipele.

Njemu ni mrtvome ne bi palo na kraj pameti da Zagrebom šeta bos jer i najgluplji modni kreator zna da će i nagluplji muškarac na minus dva između papuča i cipela izabrati cipele. Muškarci su praktični i sigurni u sebe i kad su tupi poput naših sabornika. O onima koji imaju lovu da se ne govori. Njima teško da će neko prodati šaku dlaka za hiljadu eura, ali će ti isti muškarci rado potrošiti hiljadu eura za šaku dlaka kojima će svetu pokazati kako kući imaju glupaču opsednutu pizdarijama", započela je ona svoj blog.

foto: Printskrin Youtube

Vedrana se zatim zapitala zašto neke žene toliko nemaju samopoštovanja te zbog modnih trendova ne razmišljaju ni o svom zdravlju.

"Zašto nikad u istoriji nismo digle GLAS? Jesmo fizički slabije, ni love nemamo, ali zašto kroz stoleća nismo izgradile minimum samopoštovanja? Ona ženska iz ove priče verovatno ima koeficijent inteligencije sto pa ipak Zagrebom šeta golih, izbrijanih nogu, golih peta, prsti u dlačurinama. Je li ona normalna?

Ona je sigurna da jest. Dlakave papuče su KRIK, muž mi ih je kupio, znači da me voli, imam muža kome nije žao potrošiti silnu lovu da bih ja bila dlakava u Zagrebu onako kako je moja sestra dlakava u Njujorku. Jebeš upalu jajnika i smrznute noge.

I najbedniji muškarci imaju više samopoštovanja nego objektivno pametne žene. Kad kažem "objektivno pametne žene" mislim na one malobrojne koje ipak svojim radom zarađuju veliku lovu, a ne pada im na pamet da odbiju robovati trendovima koji od njih prave budale" dodala je Vedrana, a onda se osvrnula na to da danas "para vrti gde burgija neće".

foto: Damir Dervišagić

"Ova o kojoj pišem ne spada u tu grupu, ali dlakave papuče nose i one koje spadaju. Moderne žene nose tanke štikle visoke dvanaest centimetara dok im se leđa raspadaju, umetne sise, ugrađene trepavice, ugrađene guzice, hodaju svetom gole i zimi i leti, pokazuju međunožje kad god im se za to pruži prilika i uporno misle kako su meso i samo meso, a mozak imaju muškarci. Posebno oni koji imaju lovu. Njih hvatamo. Naš je uspeh upravno proporcionalan količini love i moći koju ima naš mužjak.

Pritom, sve mi, otvoreno ili duboko u sebi, mrzimo muškarce iz dna duše. Oni su naši neprijatelji, ubijaju nas, siluju, maltretiraju na milion načina, preziru, ponižavaju nas otkako ima sveta i veka. Ne ulažemo ni najmanji napor da to promenimo.

Zašto ne bi, na primer, bogate žene odbile da nose dlakave papuče jer je zimi hladno? Ne pada im na pamet da prestanu biti ropkinje, predmet, kurve. U godinama sam kad nisam u igri, sretna sam zbog toga, kad sam bila mlada nisam bila ništa pametnija od današnjih nositeljica dlaka. Ja sam bila kurva. I moja će praunuka biti kurva. I moja će praprapraunuka biti kurva. Ubija me to."

Ono što je na kraju zaključila spisateljica, nateraće vas da se dobro zamislite.

"Neke od žena zarađuju, imaju svoje gajbe i karijere, putuju svetom, njihovi "asistenti" se pred njima tresu, pa ipak čeznu za "ljubavlju". A "ljubav"? Što je nama ženama "ljubav"?

"Ljubav" je kad imaš muškarca koji je potpisao da je tvoj i koji uz tebe hoda zakopčan do grla jer je minus deset, a ti uz njega capaš bosa uverena da je to tvoj izbor.

Ne, nema nam pomoći. Ova šaka dlaka na golim nogama svetskih trendseterica koje će se ove zime širom sveta u njima probijati kroz sneg i led više govori o nama ženama nego hiljade istraživanja.

Koje smo mi je*ene, je*ene, je*ene glupače."

foto: Printskrin Youtube

(Kurir.rs/rudan.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track